Középkori űrnépmesét készítenek magyar fejlesztők

fabular magyar videojáték
Vágólapra másolva!
Újabb ígéretes magyar fejlesztésű játék bukkant fel a Kickstarter oldalán. A Fabular: Once upon a Spacetime a középkor, sci-fi és népmese elegyének művészi látomása, amiben a lovagok űrhajóként küzdenek meg egymással. Ez lehet a második nagy magyar játéksiker.
Vágólapra másolva!

Kickstarteren kalapoz a magyar Spiritus Games fejlesztőcsapat a Fabular: Once upon a Spacetime című videojáték megvalósításáért. A mindössze háromfős veterán csapat tagjai korábban olyan játékokon dolgoztak, mint a The Incredible Adventures of Van Helsing, vagy a Codename: Panzers-sorozat.

A Fabular: Once upon a Spacetime egyedülálló, nép-, és tündérmesék által inspirált világba kalauzolja a játékosokat.

Űrben kalandozó középkori lovagként feladatunk egy szürreális, mesekönyvszerű univerzum felfedezése, melyben űrhajónk, és techno-fantasy fegyverarzenálunk segítségével szállhatunk harcba az univerzumot benépesítő ellenséges lovagok és teremtmények ellen.

A történetben a legkisebb királyfi bőrébe bújva, a hét gonosz Fekete Lovag által ellopott Nap visszaszerzése a feladat.

A játékoson múlik, hogy minden nehézség dacára, hetedhét univerzumon át utazva megküzdjön a Fekete Lovagokkal, és megmentse a királyságot az örök sötétségtől.

Látványos pixel art Forrás: Spiritus Games

A véletlenszerűen generált események, pályaelemek és zsákmány mellett a játékosokra több tucatnyi tulajdonság és passzív fejlesztés is vár, ezek által kap a játék új és egyedi élményt.

A kalandozókat ikonikus népmesei varázstárgyak és karakterek is segíthetik,

mint például a Hétmérföldes Csizma, vagy a Csizmás Kandúr.

Nem hétköznapi formában térnek vissza a népmesékből ismert figurák Forrás: Spiritus Games

A játékos érvényesülhet ügyességére és reflexeire hagyatkozva, de átgondolt, taktikus játékmenettel és a jó felszerelés-kombinációk megválasztásával is célba érhet.

A második magyar játéksiker lehet

A csapat úgy tervezi, hogy a PC-s változat 2017 szeptemberében jelenik meg, később pedig PlayStation 4 és Xbox One konzolokra is elkészítik a játékot.

A Kickstarter-kampányt május 10-én indították el, 25 ezer font a kitűzött cél. Amennyiben tíz fonttal (körülbelül 4000 forint) támogatjuk a projektet, egy digitális példányt kapunk cserébe a játékból (PC/PS4/Xbox One) annak megjelenésekor, valamint további exkluzív tartalmakhoz is hozzájuthatunk.

Amennyiben több pénzzel szeretnénk támogatni a fejlesztőket, akár saját karaktert, vagy fegyvert is tervezhetünk a játékhoz, de egy kézzel készült rajzot, vagy művészeti albumot is választhatunk.

Amennyiben a projekt megvalósul,

ez lehet a második olyan magyar fejlesztésű játék,

melynek közösségi finanszírozású projektje sikerrel zárult.

A Quern fejlesztőinek sikerült először sikerre vinni egy magyar játék Kickstarter-projektjét Forrás: Kickstarter

Korábban a Quern című játékot fejlesztő Zadbox Entertainmentnek sikerült sikeres kampányt futtani, róluk itt olvashat bővebben az Origón.