Politikai választások közvetítésével rajtol el júliusban a BitTorrent saját hírcsatornája, a BitTorrent News. Az új szolgáltatást annak az online generációjának szánják, akik már nem a tévén keresztül fogyasztanak híreket.

Új területen veti meg lábát a BitTorrent nevű fájlcserélő: saját streamelt hírcsatornát indít. A BitTorrent Newson először az amerikai elnökválasztást közvetítik majd, de később sportesemények is műsoron lesznek.

A BitTorrent News július 18-án, a republikánus konvenció napján rajtol. A közvetítések 10-12 órásak lesznek, közben élő kommentárral hallgathatják a nézők a magyarázatokat. Ehhez olyan szakembereket nyertek meg, mint a Vice Tv volt producere, és a CNN egykori munkatársa, Harrison Bohrman.

Új területen próbálja ki magát a fájlcserélőForrás: BitTorrent

A fájlcserélő szerint célcsoportjuk az a közönség, akik online fogyasztanak híreket, a netről szerzik be az őket érdeklő tartalmakat.

A televízió jó ideje stagnál. Már nem vonzó azon fiatalok szemében, akik az online világban nőnek fel. Ezt a problémát oldja meg a BitTorrent News"- áll a kalózoldal bejelentésében.

A BitTorrent News a májusban elindult BitTorrent Live platformon lesz nézhető. Az app jelenleg Apple TV-n és Mac OSX-et futtató gépeken érhető el, de a jövőben több platformmal bővülhet a sor, tervezik az androidos és iOS-s változatot is.