Irodákká alakulnak át a legendás brit telefonfülkék

london piros telefonfülke phonebox
A méltán híres piros telefonfülke
Vágólapra másolva!
Mini irodákká alakítják át az okostelefonok korában immár idejétmúltnak számító, legendás piros telefonfülkéket Nagy-Britanniában. Havi 25 centért wifit, és komplett munkaállomást vehetnek igénybe a felhasználók.
Vágólapra másolva!

A Pod Works nevű cég wifivel, konnektorral, telefonnal, nyomtatóval, szkennerrel szereli fel a brit telefonfülkéket, emellé még ingyen tea és kávé is jár. Ezért 25 centes (körülbelül 9000 forint) havidíjat kell fizetni.

A hajdanán a brit városok és falvak védjegyének számító piros telefonfülkék száma az elmúlt években jelentősen megcsappant Nagy-Britanniában, a fülkék egy részét modernre cserélték, vagy egyszerűen eltávolították. Néhányukból mini könyvtárat, vagy kávésbódét csináltak, de jellemzően már csak a turisták fotózkodnak azokkal.

"Úgy gondoltuk, jó ötlet lenne új célt adni ezeknek a fülkéknek és átmenekíteni őket a 21. századba"- mondta Lorna Moore, a cég illetékese.

A Pod Works a közelmúltban avatta fel az első telefonfülkéből lett munkaállomását London központjában és a főváros több más részén is meg akarja nyitni a kis munkabázisokat. A cég azt tervezi, hogy októberben más brit városokban is bevezeti a fülkéit, és

karácsonyra már ötven, jövő ilyenkorra pedig már 300 mikroiroda fog üzemelni.