Drága mulatság lesz a Nintendo új konzolja

nintendo switch konzol
Neonszínekben is kapható lesz
Vágólapra másolva!
Még több információ derült ki a Nintendo Switchről, ám azoknak nem örülhetnek túlságosan a játékosok. A konzol alapból soványka tárhelyét a szokásosnál magasabb árú speciális memóriakártyákkal lehet majd bővíteni, és a Joy-Conokat töltő marokkiegészítőből is egy másik változatot kell vásárolni, ha játék közben töltenénk az eszközt.
Vágólapra másolva!

A Nintendo UK frissítette weboldalán a márciusban megjelenő Nintendo Switch leírását, amiből fény derül számos eddigi homályos részletre. Többek közt arra is, hogy a készülék akkumulátora cserélhető lesz, de nem úgy, mint a táblagépeké, vagy az okostelefonoké: azt a cég ügyfélszolgálata cserélheti csak ki, ha az szükségessé válik.

A hardverbe kerülő lítiumion-akkumulátor 4310 milliamperórás lesz, ami körülbelül hat órányi játékra lesz elég, attól függően, hogy mennyire izzasztja meg a vasat az adott program. A konzol húzóneveként megjelenő Legend of Zelda: Breath of the Wild játékot például három órán keresztül lehet majd pörgetni egy töltéssel.

A gépet alvó módba rakva azt három óra alatt lehet majd feltölteni teljesen lemerült állapotából. A Joy-Con kontrollerek 20 órán keresztül bírják majd.

Kiderült az is, hogy a konzolhoz alapból járó Joy-Con grip eszköz, amivel a két kontrollert egy hagyományos kontrollerré lehet majd összekapcsolni, alapból nem tölti majd a Joy-Conokat. Azoknak, akik játék közben is tölteni szeretnék ilyen módon a kontrollereket, meg kell majd venniük egy speciális változatot, ami az angol weblap szerint jelenleg 25 fontba (9000 forint) fog kerülni.

A két Joy-Cont összefogó "gripből" egy külön változatot kell megvenni, ha játék közben akarjuk tölteni azokat Forrás: Nintendo

Mivel egy 6,2 hüvelykes panellel felszerelt hibridkonzolról van szó, ez akkumulátor kapacitása nem is tűnik annyira kevésnek, ha figyelembe vesszük azt, hogy az 5,7 hüvelykes Galaxy Note 7-be 3500 milliamperórás telep kerül a visszahívása előtt.

Drágább SD-kártyákkal jön a plusz tárhely

Az is kiderült, hogy a Hori nevű elektronikai gyártó fogja gyártani a konzolhoz használható hivatalos mikroSD-kártyákat. A konzol beépített háttértára mindössze 32 gigabájt lesz, ezt lehet bővíteni majd microSD, microSDHC and microSDXC memóriakártyákkal.

Az Amazon japán weboldala szerint ezek többe fognak kerülni, mint az átlagos mikroSD-kártyák. 16 gigabájtos, valamint 32 gigabájtos változatokban lehet majd azokat megvásárolni, 4,480 jenes (11 ezer forint), illetve 6250 jenes (16 ezer forint) áron.

A Switch 398 grammot nyom abban az esetben, ha csatlakoztatják rá mindkét Joy-Con kontrollert. Ezzel némileg nehezebb lesz még a 3DS XL variánsánál is.

Neonszínekben is kapható lesz Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A videó minőségével kapcsolatban kiderült, hogy a beépített LCD érintőpanel 720p felbontásban jeleníti meg a játékokat, míg ha tévére kötjük dokkolóba helyezve, 1920x1080p felbontás produkál 60 fps-sel.

Az viszont még mindig nem derült ki, hogy pontosan mi dolgozik a konzol belsejében, a hivatalos weboldalon is csak annyit tüntettek fel, hogy egy "egyedi Nvidia Tegra processzor" kerül bele. A Eurogamer decemberi cikke szerint a csip négy darab, 2 gigahertzes órajellel dolgozó ARM Cortex A57 magot foglalhat magába, amihez négy gigabájt memória társulhat.

A Switch március harmadikán jelenik meg világszerte 300 dolláros vagy 300 eurós (kb. 90 ezer forint) áron, méghozzá régiózár nélkül – azaz bármilyen régióban megjelent szoftverrel bárhol játszhatunk.

Egy húzócímnek számító játék körülbelül 60 dollárért lesz kapható,

ami körülbelül 18 ezer forintnak felel meg.