Visszatér a mobilos piacra a Palm márkanév

palm pixi plus
Palm Pixi Plus
Vágólapra másolva!
Szinte garantáltan Androidot futtatnak majd a TCL mobiljai.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonos piac egyik korai úttörője Blackberry mellett a Palm volt, fénykorában a vállalat számos legendás PDA-t dobott piacra. Sajnos a jelenleg ismert okostelefonok színre lépésekor a vállalat lassan reagált, és noha a kétezres évek végén kifejezetten jóra sikeredtek a WebOS rendszert futtató készülékei, ám a cég már nem tudott versenyre kelni az Apple iPhone-nal és az androidos mobilokkal.

Palm Pixi Plus Forrás: Palm

A vállalat 2010-ben a HP birtokába került, azonban a számítógépekről és perifériákról ismert cég nem tudott mit kezdeni vele. A Palm végül 2014-ben gyakorlatilag megszűnt létezni: a WebOS operációs rendszere az LG–hez került, míg a márkaneve és a szellemi tulajdonai a kínai TCL-nél landoltak. Utóbbi cég tervezi és gyártja az újabb, androidos Blackberry mobilokat is.

A holland Android Planet (via ÜberGizmo) most exkluzív információval állt elő: a TCL marketingmenedzserével készített interjúja során kiderült, hogy a kínai cég vissza fogja hozni a Palm márkanevet, az első készülékek valamikor jövőre kerülhetnek piacra. Stefan Streit ennél többet nem árult el a projekt kapcsán, de garantálhatóan Android fut majd a termékeken.

Puszta spekulációnk szerint a Palm nevet talán a cég prémium készülékei kaphatják meg, vagy legalábbis az Alcatel brandet az elmúlt években többnyire belépő- és középkategóriás mobilokon használta a TCL. Ezzel sikerült egy kicsit megbélyegeznie a márkát, így a vastag pénztárcával megáldott vásárlóknak – különösen a vállalati ügyfeleknek – talán nem elégséges az Alcatel presztízsértéke, nem vennének drága modellt a márkától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!