A Sony tavaly novemberben mutatta be a 2013 novemberében debütált PlayStation 4 felturbózott, erősebb hardverrel rendelkező Pro változatát, és a gépfrissítés jót tett az eladásoknak, hiszen Amerikában decemberben és januárban is a PS4 lett a legkelendőbb konzol.

Az Egyesült Államok eladásait monitorozó NPD Group a napokban jelentette be, hogy az adataik alapján 2017 januárjában a Sony által gyártott PlayStation 4 konzolból fogyott a legtöbb Amerikában.

Az értékesítés ráadásul nemcsak az év első hónapjában voltak kiemelkedő, hiszen az eladások szempontjából kifejezetten erősnek számító decemberben is a PS4 végzett a lista élén, ami nagy valószínűséggel annak is köszönhető, hogy novemberben jelent meg a konzol Pro változata, ami az első olyan masina, amin akár 4K-ban is futhatnak a játékok.

A megugró eladásokhoz valószínűleg hozzájárult a novemberben debütált PS4 Pro isForrás: Sony

Az elmúlt két hónap tehát a Sonynak kedvezett, de nem panaszkodhat a nagy rivális Microsoft sem, hiszen az NPD Group adatai szerint 2016 második felében az Xbox One vitte a prímet, hiszen az említett időszakban a redmondi cég konzoljából értékesítették a legtöbbet.

Ez persze szintén nem meglepő, hiszen 2016-ban a Microsoft is előállt egy új modellel, az Xbox One S-sel, ami az apróbb változtatások ellenére is jobban sikerült, mint a 2013-as változat, ráadásul a fazonigazított játékgép jóval a PS4 Pro előtt, már tavaly augusztusban elérhető volt a vásárlók számára.