Nagyjából a felére csökkenhet az Intel Inside program költségvetése.

Lassan már nincs olyan élő ember a Földön, aki ne látott volna Intel Inside matricával ellátott asztali számítógépet vagy laptopot, a matricák ragasztgatása még 1991-ben (!) kezdődött. Viszont a többség nem tudja, hogy pontosan mi is ez az egész: egy marketingprogramról van szó, amely keretében az Intel visszatéríti az Intel Inside matricával ellátott termékek reklámköltségeinek egy részét a PC-gyártóknak.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina / Qing Yang

A program olyan jelentős, hogy a gyártók bekalkulálják az éves büdzséjükbe az Inteltől várhatóan érkező kompenzációt. A CRN beszámolója szerint most kellemetlen helyzetbe kerülnek majd az érintettek, ugyanis az Intel

40-60 százalékkal fogja csökkenteni Intel Inside költségvetését,

a pénzt a szerveres üzletágához irányítja.

Az információ eredetileg egy jelentős számítógépgyártó bennfentesétől érkezett, de utána az Intel szóvivője is megerősítette az értesülést, bár a költségkeret csökkentésének a mértékét nem kommentálta.

Ebben a szituációban két dolgot tehetnek majd a PC-gyártók: vagy csökkentik a reklámköltéseiket, vagy ráhárítják a fogyasztókra a korábban az Intel által fedezett költségeket. A kettő közül az utóbbi a valószínűbb, ami viszont azt jelenti, hogy valamilyen mértékben emelkedni fog a reklámozott asztali PC-k és laptopok ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!