Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szinte bármilyen PC-ből gamer gépet farag az NVIDIA

nvidia geforce now videojáték
NVIDIA GeForce Now
Vágólapra másolva!
Elindult a játékstreamelő szolgáltatásának ingyenes bétája.
Vágólapra másolva!

A vadiúj számítógépes játékok futtatásához elég komoly hardverekre van szükség, így a játékosok néhány évente kénytelenek számottevő összegeket kifizetni a laptopjuk lecserélésére, az asztali PC-jük komponenseinek felújítására. Amennyiben az NVIDIA-n múlik, akkor ennek hamarosan vége lehet, havidíjért cserébe szinte bármilyen számítógépet hosszú időn keresztül alkalmassá tenne a legújabb, legnagyobb rendszerigényű játékok futtatására.

NVIDIA GeForce Now Forrás: NVIDIA

A vállalat bejelentette, hogy elindult a GeForce Now játékstreamelő szolgáltatásának nyílt bétája, a tesztidőszak alatt ráadásul ingyenesen használható, bár egyelőre várólistára kell iratkozni a kipróbálásához.

Nagyon egyszerűen működik: a beállítgatása során a gamereknek hozzá kell kapcsolniuk a Steam és uPlay felhasználói fiókjaikat a szolgáltatáshoz, ezután pedig szabadon játszhatnak a már megvásárolt, és a GeForce Now által is támogatott játékaikkal.

A játékok a helyi számítógép helyett egy távoli PC-n futnak.

A játékos által ténylegesen használt számítógép valójában csak kétféle célt szolgál: egyrészt megjeleníti a játékok interneten keresztül streamelt képét, másrészt pedig továbbítja a távoli számítógépnek a billentyűzet, az egér, vagy az egyéb éppen használt játékvezérlő jeleit.

Egyelőre nem világos, hogy a béta időszak után mennyi lesz majd a GeForce Now havidíja. A körülményektől függően meglehet, hogy végső soron nem lesz drágább, mint néhány évente komoly pénzeket elverni egy újabb gamer számítógépre.

A GeForce Now jelenleg a Windows és a macOS rendszerű számítógépeket támogatja, minimum követelményként 3,1 GHz-es Intel Core i3 processzort, 4 GB memóriát, és 25 Mbps letöltési sebességű netkapcsolatot emleget az NVIDIA.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről