109 eurós kvadrokoptert dob piacra a DJI és a Ryze

dji ryze tello drón kvadrokopter
A DJI és a Ryze közös Tello kvadrokoptere
Vágólapra másolva!
Ötször ennyibe kerül a DJI jelenlegi legolcsóbb, saját fejlesztésű drónja.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évben látszólag mintha lecsendesedett volna a nagy kvadrokopter-őrület, de ez nem igaz: valójában továbbra is nagy kereslet van a kamerával felszerelt eszközök iránt, a jövőben pedig még több lesz. A trend fő oka a folyamatos árcsökkenés, például a szuper népszerű DJI Spark az 599 eurós árával ugyan az egyik legolcsóbb minőségi drón, ám ez az összeg távol áll az aprópénztől. A kvadrokopterek iránt érdeklődők óriási tábora nem képes vagy hajlandó gigantikus pénzeket kifizetni egy játékszerért.

A DJI és a Ryze közös Tello kvadrokoptere Forrás: DJI / Ryze

A probléma megoldása érdekében a DJI most bejelentette, hogy piacra dob egy bruttó 109 eurós kvadrokoptert. Nem titok, hogy a Tello nevű új modellt nem a vállalat tervezte, valójában a szintén kínai Ryze terméke, a forgalmazásán túl a DJI csak segítséget nyújtott az elkészítéséhez.

Az apró drón egy töltéssel olyan 14 percig képes a levegőben maradni, a kamerája 1280×720 pixel felbontású, és rendelkezik aktív ütközéselkerülő rendszerrel. Ezen felül a kamerájának a képe VR-headseten keresztül is élvezhető, ami igazán remek extra.

A Tello legfeljebb néhány héten belül piacra kerül, Európában adókkal együtt 109 euróba, azaz durván 34 ezer forintba kerül majd. A kvadrokopter már felkerült a DJI webshopjába, de előrendelni még nem lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!