Hangklipes állapotfrissítést tesztel a Facebook

Facebook Mark Zuckerberg
A portrait of Facebook found Mark Zuckerberg is seen on an iPhone in this photo illustration on 28 August, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak Indiában tűnt fel az új bejegyzéstípus.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg egyik újévi fogadalma, hogy megpróbálja csökkenteni a Facebookot csak passzívan nézegetők számát, hiszen egyrészt a tudományos kutatások szerint ez nem tesz jót az érintettek mentális egészségének, másrészt pedig üzletileg sem segíti a fiatalok számára egyre irrelevánsabb közösségi hálózatot.

Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az egyik ehhez kapcsolódó újdonság tesztelését most Indiában kezdte meg a vállalat, a helyi felhasználók egy részénél már feltűnt a hangklipes állapotfrissítések készítésének a lehetősége. Ezt választva a facebookozók egyszerűen csak elmesélhetik a mondandójukat a telefonjuk mikrofonjába, majd megoszthatják a felvételt az ismerőseikkel.

A cég szerint ez egy gyors és természetes módja az állapotfrissítések készítésének.

A hangklipes állapotfrissítés különösen vonzó lehet a nem latin karaktereket használó nyelvek esetében, hiszen óriási nyűgnek bizonyulhat a rengeteg „különleges" karakter előhalászása a mobilok virtuális billentyűzetein.

A témához kapcsolódóan megemlítendő, hogy nemrég a listás bejegyzéstípus tesztelését is megkezdte a Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!