A játékkonzolok kihalását vizionálja az Ubisoft

playstation 4 pro PlayStation 4 Pro
playstation 4 pro 2017.02.22.
Vágólapra másolva!
Már csak egy generáció jöhet belőlük a vezérigazgató szerint.
Vágólapra másolva!

Évek óta izgatja a kiadók és a játékosok fantáziáját a felhő alapú játékstreaming. Ennek során a játékok szerverfarmokon futnak, a gamerekhez csak a képük és a hangjuk jut el az interneten keresztül. Egyelőre aránylag korai stádiumban van a technológia, van hova fejlődnie kép- és hangminőség, késleltetés és árazás tekintetében is. Jelenleg a felhő alapú streaming nem képes leváltani a játékok klasszikus, helyi eszközökön történő futtatási módszerét, de a jövőben megváltozhat a helyzet.

Sony PlayStation 4 Pro Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezen az állásponton van az Ubisoft vezérigazgatója is, Yves Guillemot a Varietynek adott interjújában elmondta, hogy szerinte kihalófélben vannak a játékkonzolok.

Ő már csak egyetlen nagy konzolgeneráció megjelenésére számít, utána teljesen átveheti a felhő alapú streamelés a helyüket.

A Guillemot által utolsónak tartott konzolgeneráció megjelenése persze még odébb van, a jelenlegi információk alapján 2020 előtt szinte garantáltan nem kerülnek piacra a PlayStation 4 és az Xbox One utódjai. Emellett ha elérhetővé is válnak a kérdéses évben, akkor is 8 éves életciklusra érdemes számítani, így az Ubisoft vezérigazgatója most arról beszélt, hogy

mire számít egy évtized múlva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!