A feketepiacon már kapható a Google csúcsmobilja

google pixel 3 xl android okostelefon
Google Pixel 3 XL
Vágólapra másolva!
Még az is kiderült, hogy milyen fotók készíthetőek a Pixel 3 XL kamerájával.
Vágólapra másolva!

Néhány hétre vagyunk a Google következő hardveres sajtóeseményétől, amelyen a Pixel 3 és a Pixel 3 XL okostelefonok mellett talán a vállalat első okosórája is bemutatkozhat. Ugyan az idei Pixel mobilok kapcsán senki sem számított a mobilgyártókat kellemetlen helyzetbe hozó innovációkra, de még így is felettébb bosszantó lehet a Google számára, hogy a Pixel 3 XL csúcsmobil nem csak hogy teljesen kiszivárgott, de megvásárolhatóvá vált a feketepiacon, méghozzá a közel végleges bolti csomagolásában, az összes kiegészítőjével együtt.

Google Pixel 3 XL Forrás: Wylsacom / Twitter

Az ukrán eladó darabonként 2000 dollár (560 ezer forint) körüli áron próbál megszabadulni a különleges portékájától, az erősen limitált készletére lecsapók Angliából lesznek kiszolgálva. Természetesen senkinek sem javasoljuk a vásárlást, hiszen lopott mobilokról beszélünk.

Google Pixel 3 XL Forrás: Wylsacom / Twitter

Maga a készülék nem okozott nagy meglepetést: körülbelül úgy néz ki, mint a tavalyi Pixel 2 XL, de a notchnak köszönhetően az előlap nagyobb százalékát fedi le az érintőkijelző. Támogatja a vezeték nélküli töltést, a házának oldalsó kereteire erősebben rámarkolva elindul a Google Asszisztens (ezzel az ötlettel még a HTC állt elő, amelynek a mobilfejlesztő részlege idén januárban került a Google tulajdonába), továbbá a készülékhez adott USB-C fülhallgató extra gombjával is aktiválható a hangasszisztens.

A készülékről készült fotók itt tekinthetőek meg, a hátlapi kamerájával készített képek pedig itt találhatóak. Ha minden igaz, akkor telefon szeptemberben mutatkozhat be, és októberben kerülhet piacra.

A Google Pixel 3 XL állítólagos specifikációi:

  • arcfelismeréses feloldás infravörös érzékelővel, ujjlenyomat-olvasó;
  • „markolásérzékeny" oldalsó keret (Active Squeeze);
  • 6,2 hüvelykes és 3120×1440 pixeles érintőkijelző (a notch miatt az appok 2960 × 1440 pixelesnek érzékelik);
  • 8 megapixeles előlapi és 12 megapixeles hátlapi kamera;
  • Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet;
  • 6 GB RAM, 64 / 128 GB háttértár;
  • 3430 mAh-es akku;
  • vezeték nélküli töltés, gyorstöltés;
  • Android 9 Pie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!