Prémium projektorral támad az LG

lg hu80ka 4k hdr ultra hd projektor kivetítő
LG HU80KA
Vágólapra másolva!
Állítólag ez lesz az eddigi legolcsóbb, minőségi 4K-s és HDR-es kivetítő.
Vágólapra másolva!

Olvasóink jókora táborában valószínűleg felmerült már, hogy milyen szuper lenne projektorral filmezni otthon, kivetíteni a képet a falra. Ettől függetlenül a döntő többség valószínűleg nem jutott el a vásárlásig, hiszen egyáltalán nem olcsóak a kivetítők, az árukból sokkal jobban megéri egy nagyobb képátlójú, jó képminőségű tévét vásárolni.

LG HU80KA Forrás: LG

A projektorgyártók ettől függetlenül továbbra sem tesznek le a feltétlenül kivetítővel mozizni kívánó kisebbség kiszolgálásáról. Az LG által most bejelentett, prémium kategóriás HU80KA projektor több szempontból is érdekes: a cég szerint ez az eddigi legkisebb és legkönnyebb 4K-s projektor, padlóra állítva és falra szerelve is használható, továbbá jóval olcsóbb lesz a jelenleg piacon lévő, hasonló megoldásoknál.

Az LG HU80KA akár 150 hüvelykes képátlóval is képes kivetíteni a 4K felbontású képet, ráadásul támogatja a HDR10 szabványt is. Sajnos a vállalat nem említette, hogy a rivális Dolby Visionnel is kompatibilis volna, amiből nyugodtan feltételezhető, hogy nem az. A projektor 2500 lumen fényerőre képes, a beépített sztereó hangrendszere 2×7 wattos.

Sajnos a projektor konkrét árát egyelőre nem közölte vállalat, de az olcsóság alatt jelen esetben nyilván nem húszezer forintot kell érteni. A jelenlegi legolcsóbb 4K-s projektorok olyan 2000 dollárnál kezdődnek, az LG terméke pedig garantáltan számottevően drágább lesz, mivel jóval nagyobb tudású, jobb képminőségű megoldásról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!