Prémium projektorral támad az LG

2018.01.05. 12:05

Állítólag ez lesz az eddigi legolcsóbb, minőségi 4K-s és HDR-es kivetítő.

Olvasóink jókora táborában valószínűleg felmerült már, hogy milyen szuper lenne projektorral filmezni otthon, kivetíteni a képet a falra. Ettől függetlenül a döntő többség valószínűleg nem jutott el a vásárlásig, hiszen egyáltalán nem olcsóak a kivetítők, az árukból sokkal jobban megéri egy nagyobb képátlójú, jó képminőségű tévét vásárolni.

LG HU80KAForrás: LG

A projektorgyártók ettől függetlenül továbbra sem tesznek le a feltétlenül kivetítővel mozizni kívánó kisebbség kiszolgálásáról. Az LG által most bejelentett, prémium kategóriás HU80KA projektor több szempontból is érdekes: a cég szerint ez az eddigi legkisebb és legkönnyebb 4K-s projektor, padlóra állítva és falra szerelve is használható, továbbá jóval olcsóbb lesz a jelenleg piacon lévő, hasonló megoldásoknál.

Az LG HU80KA akár 150 hüvelykes képátlóval is képes kivetíteni a 4K felbontású képet, ráadásul támogatja a HDR10 szabványt is. Sajnos a vállalat nem említette, hogy a rivális Dolby Visionnel is kompatibilis volna, amiből nyugodtan feltételezhető, hogy nem az. A projektor 2500 lumen fényerőre képes, a beépített sztereó hangrendszere 2×7 wattos.

Sajnos a projektor konkrét árát egyelőre nem közölte vállalat, de az olcsóság alatt jelen esetben nyilván nem húszezer forintot kell érteni. A jelenlegi legolcsóbb 4K-s projektorok olyan 2000 dollárnál kezdődnek, az LG terméke pedig garantáltan számottevően drágább lesz, mivel jóval nagyobb tudású, jobb képminőségű megoldásról van szó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!