Helyette inkább a mesterséges intelligenciára fókuszál a Nuance.

Androidon és iOS-en is jelentős túlkínálat alakult ki az alternatív billentyűzetekből, ám most kissé tisztulni fog a piac. Egy felhasználói hibajelentésre küldött válaszból kiderült, hogy a Nuance befejezte a Swype fejlesztését, helyette az üzleti ügyfelek számára értékesíteni kívánt, mesterséges intelligenciával kapcsolatos termékek készítésére irányította az erőforrásait.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images//Valentinrusanov

A lépés önmagában nem furcsa, viszont a 2013-ban elérhetővé vált Swype az egyik legnépszerűbb mobilos billentyűzet, a húzogatós és diktálós szövegbeviteli módjai is nagy népszerűségre tettek szert. Az ilyen termékek elkaszálásakor illik szólni a felhasználóknak a fejlesztés lelövéséről, részben mivel fizetős termékről van szó, ami az in-app vásárlásaival együtt továbbra is elérhető a Play Áruházból és az App Store-ból.

A fejlesztés befejezése ellenére a Swype persze működőképes marad: a már meglévő felhasználói továbbra is használhatják, és mint említettük, továbbra is elérhető a programboltokból. Viszont a jövőben semmiféle frissítést sem fog kapni, így a hibái, hiányosságai, az esetleges jövőbeli kompatibilitási problémái nem lesznek javítva.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!