Kikupálná a tiniket a Facebook

2018.05.16. 18:07

Általános érvényű tanácsokat ad az Ifjúsági portálja.

A Facebook már évek óta próbál segítséget nyújtani az adatvédelmükkel és online egészségükkel kapcsolatos témákban a felhasználóinak. Ennek eddig három fő pillére volt: a Biztonsági központ egy általános adatvédelmi információs központ, a Szülői portál sejthetően szülők számára hasznos információkat tartalmaz, míg A megfélemlítés megfékezése rész tizenéveseknek, szülőknek és pedagógusoknak szánt információkat tartalmaz az online zaklatás témájában. Mindegyik elérhető magyar nyelven is.

Forrás: Getty Images/svetikd/Svetikd

A héten elindult egy negyedik pillér, a szintén lokalizált Ifjúsági portál. A kifejezetten tizenéveseknek szánt központ általános tanácsokat ad a fiatalok számára az online és offline viselkedéssel kapcsolatban, plusz blogbejegyzéseken keresztül számukra releváns és hasznos témákat próbál feszegetni.

A kezdeményezés mindenképp üdvözlendő, azonban nem világos, hogy a célcsoport értesülni fog-e az Ifjúsági portál létezéséről. A Facebook elvileg valamilyen módon reklámozni kívánja majd, feltehetően nem lenne nagy kunszt minden érintett felhasználónak mutatni róla egy értesítést.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!