Odacsap a kamuzó hírességeknek az Instagram

instagram
Instagram
Vágólapra másolva!
Törli a pénzért vásárolt követőiket és kedveléseiket.
Vágólapra másolva!

A fiatalokat elérni kívánó hirdetők egyre kevésbé támaszkodnak a Facebookra, hiszen most már jó két éve közismert tény, hogy a közösségi hálózatnak súlyos gondjai vannak a fiatalok becsábításával és megtartásával, helyette inkább a YouTube és az Instagram segítségével érhető el a szóban forgó közönség. Az utóbbi a Facebook tulajdonában van, és nagyrészt önállóan működik, bár a hírek szerint pont az autonómiájának egyre gyakoribb csorbulása miatt hagyták ott két hónapja az alapítói.

Instagram Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Akármi is legyen a helyzet, Mark Zuckerberg kézivezérlése egyelőre nincs hatással az Instagram felhasználói bázisára, a hirdetők pedig egyre nagyobb pénzeket hajlandóak reklámra költeni a szolgáltatásban, elsősorban hírességeknek fizetnek a termékeik és szolgáltatásaik reklámozásáért. Az efféle véleményformálóknak kifizetett összeget főként a követőik száma, továbbá a tartalmaik által kiváltott reakciók mennyisége határozza meg.

Emiatt rengeteg a csalás, jó néhány instagramos híresség azzal próbálja a valóságosnál népszerűbbnek láttatni magát, hogy erre szakosodott szolgáltatásoktól hamis követőket és kedveléseket vásárol.

Sajnos annyira elfajult a helyzet, hogy az Instagram kénytelenné vált érdemi lépéseket tenni a csalások visszaszorítása érdekében: mostantól kezdve proaktívan szűrni és törölni fogja a harmadik felektől vásárolt követéseket, kedveléseket és hozzászólásokat.

A csaláson kapott hírességek fiókjait nem függeszti fel, csak tájékoztatja őket a befektetéseik elúszásáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!