A Huawei alapítója szerint nem kémkednek a kínai kormánynak

Vágólapra másolva!
Ren Zhengfei tagadja, hogy a Huawei a kínai kormánynak bármilyen formában kémkedne.
Vágólapra másolva!

Amerika továbbra is óriási hadjáratot folytat a Huawei ellen, amely emiatt sok országban az 5G-s hálózatok építéséből is kiszorulhat, ráadásul több helyen is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartják. De vajon tényleg tele vannak hátsó kapukkal a Huawei termékek, és tényleg a kínai kormánynak kémkednek a cégekről és emberekről?

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója nemrég arról beszélt, hogy a cége nem kémkedik a kínai kormány részére. Hozzátette azt is, hogy nincsenek olyan törvények Kínában, amelyek köteleznék a Huaweit, hogy hátsó kapukat építsen az okostelefonjaiba vagy a hálózati eszközeibe.

Forrás: CNET

Az alapító elárulta, hogy a Huawei a jövőben a céget szívesen fogadó országok kiszolgálására koncentrál, és nem próbálja meg magát mindenáron tisztára mosni Amerikában. Jelenleg 30 szerződése van a cégnek 5G-s hálózatok építésére, több országban. Az alapító pedig elmondta, hogy továbbra is szereti az országát, támogatja a pártot, de nem tenne semmit, ami más országoknak bajt okozna.

Ren Zhengfei 1987-ben alapította a Huaweit, és még mindig az övé a cég 1,14 százaléka. Elárulta, hogy nagyon hiányzik neki a lánya is (őt Kanadában tartják fogva, és Amerika a kiadatását követeli).