Megfenyegette New York rendőrsége a Google-t

Waze közösségi navigáció
Vágólapra másolva!
A Waze-ben lévő ellenőrzőpontok nem tetszenek neki.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a filmeknek és sorozatoknak hála világszerte ismert New York-i rendőr-főkapitányság neki szándékozik menni a Google-nek. Az NYPD tegnap küldött a vállalatnak egy levelet, miszerint azonnal hagyjon fel a navigációs szolgáltatásaiban a rendőrségi ellenőrzőpontok felfedésével: kapcsoljon ki többek közt a Waze-ben is minden olyan funkciót, amelyeken keresztül a közlekedők informálódhatnak a fix és a véletlenszerű traffipaxok, egyéb megfigyelőpontok helyzetéről.

Waze közösségi navigáció Forrás: REUTERS/Nir Elias

Az NYPD szerint a szolgáltatás másra sem jó, minthogy segítse az ittasan vagy kábítószer hatása alatt vezetőket a rendőrök kikerülésében, továbbá a gyorshajtókat a büntetések elkerülésében. Persze nem először kapta meg a kritikát a Google, a vállalat rendkívül gyorsan kiadott reakciójában azt állítja, hogy az ellenőrzőpontok leleplezése valójában javítja a közlekedés biztonságát, hiszen felelősebb döntéshozatalra kényszeríti a járművezetőket.

Egyelőre annyi biztos, hogy a Google nem fogja magától leállítani az NYPD által kritizált funkciókat a navigációs appjaiban, így ha a rendőrségnek tényleg nagyon elege van belőlük, akkor kénytelen lesz bíróságra vinni az ügyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!