Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Küszöbön a legolcsóbb Xbox One megjelenése

xbox one x controller gamepad videojáték gaming
Vágólapra másolva!
Április közepén válhat előrendelhetővé a korongmentes változat.
Vágólapra másolva!

A Windows Central értesülései alapján a Microsoft heteken belül piacra dobhatja az eddigi legolcsóbb Xbox One S konzolját. A Maverick kódnevű termékről először tavaly novemberben hallottunk, a végleges neve állítólag Xbox One S All-Digital Edition lett, és mint feljebb már lelőttük a poént, nem tartalmaz Blu-ray optikai meghajtót.

Forrás: Anton Porsche / Pexels

Ennek direkt és indirekt következményeként jóval olcsóbb lehet a 299 dollárért kapható Xbox One S-nél, cserébe viszont csak digitálisan lehet majd játékokat vásárolni és telepíteni rá. A gyors internetkapcsolattal rendelkezők számára ez nem probléma, hiszen manapság a több tucat gigabájtos címeket is meglepően gyorsan le lehet tölteni, de persze a lassú netkapcsolatot tolerálni kénytelenek körében valószínűleg nem lesz slágertermék a korongmentes Xbox.

Ezen túlmenően a termék nagy hátránya, hogy a bolti kópiáktól eltérően a digitálisan megvásárolt játékokat nem lehetséges értékesíteni a használtpiacon, így

a vevők nem tudják majd eladni a megunt vagy nem tetsző játékaikat.

Sajnos a portál forrása nem tudott információval szolgálni a korongmentes Xbox One S várható árától, de tavaly novemberben arról volt szó, hogy a 199 dolláros árcédula sem kizárt.

Viszont a megjelenés idejéről már beszélt a szivárogtató: a konzol április közepén válhat előrendelhetővé, a globális piacra kerülése pedig állítólag május elején esedékes.

Szintén korábbi pletykák alapján a Microsoft indítani kíván valamiféle ingyenes csereprogramot, hogy a konzolt megvásárlók ingyen digitális letöltőkódra cserélhessék a dobozos Xbox One játékaikat, ezzel kapcsolatban sem jött most új információ.

Kapcsolódó érdekesség, hogy várhatóan nem az Xbox One S All-Digital Edition lesz az Xbox-divízió legérdekesebb idei bejelentése. A júniusi E3 2019 játékkiállításon friss információk érkeznek majd a következő generációs Xboxokról, továbbá kiderül majd, hogy mit kíván tenni a számítógépes játékosok kiszolgálása érdekében a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről