Frissíteni kell a TP-Link wifi jelerősítőit

tp-link re650 wifi jelerősítő jelismétlő
TP-Link RE650
Vágólapra másolva!
Négy modellben is található egy kritikus sebezhetőség.
Vágólapra másolva!

Az otthoni wifi hétköznapivá válása után a fogyasztók most épp a wifi jelerősítő berendezésekkel ismerkednek, ezek a nevükből sejthetően lehetővé teszik a meglévő vezeték nélküli router jelének a felerősítését. Akkor van rájuk szükség, ha olyan helyeken is használnák a wifit, ahová az ingatlan sajátosságait miatt nem ér el a router jele, vagy legalábbis túl gyenge.

TP-Link RE650 Forrás: TP-Link

Az IBM biztonsági kutatói a napokban felhívták a figyelmet, hogy a routerekhez hasonlóan a jelismétlők is tartalmazhatnak súlyos sebezhetőségeket, éppen ezért is fontos naprakészen tartani a szoftverüket. Már ha ez egyáltalán lehetséges, sajnos a fogyasztói hálózati berendezések gyártói szeretik csendben és gyorsan megszüntetni a termékeik támogatását.

A vállalat szakemberei nemrég felfedezték, hogy a TP-Link négy jelismétlő eszköze is tartalmaz egy súlyos sebezhetőséget, amelynek a kihasználásával támadó kód futtatható rajtuk; a hacker például ellophatja a rajtuk átmenő adatokat, vagy rosszindulatú webhelyekre irányíthatja a felhasználókat.

A sérülékenység kihasználásához nem kell az erősítők hatósugarában lenni, az IP-címük ismeretében távolról is kivitelezhető a támadás.

A négy érintett modellből kettőt már nem forgalmaz a TP-Link. A termékek javított szoftvere, és a telepítésüket részletező útmutató az alábbi linkeken érhető el:

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!