Nem díszfényektől látványos a Samsung gamer monitora

samsung crg9 gamer monitor
Samsung CRG9
Vágólapra másolva!
Két darab különálló monitor módjára is használható.
Vágólapra másolva!

A szinte semmi helyet sem foglaló Space Monitor mellett a Samsung egy másik, számottevően kevésbé helytakarékos számítógépes kijelzővel is készült az idei Consumer Electronics Showra. A nem túl hivalkodó CRG9 elnevezésű modell egy játékosoknak szánt csúcsmegoldás: óriási, extrém felbontású, funkcionalitás tekintetében pedig épp hogy csak kávét nem főz.

Samsung CRG9 Forrás: Samsung

A monitorban 1800R hajlítású, 49 hüvelykes és 5120×1440 pixeles, 32:9 képarányú QLED panel található. Gyakorlatilag olyan, mintha egybeépítettek volna két darab 27 hüvelykes és 2560×1440 pixeles monitort, ráadásul lehetséges is úgy használni, mintha tényleg két monitor volna.

A Picture by Picture módot aktiválva egymás mellé rakható a megjelenítőjén két eltérő eszközről származó videojel.

A panel további érdekessége, hogy 120 hertzes képfrissítési sebességre képes, 4ms a válaszideje, támogatja az AMD FreeSync 2 adaptív képfrissítési technológiát, továbbá a HDR10 szabványt. A HDR-es megjelenítés terén sem viccelt a Samsung, 1000 nit maximum fényerőre képes a monitor.

Samsung CRG9 Forrás: Samsung

A részletes specifikációkat még nem közölte a vállalat, azonban egy HDMI és két DisplayPort bemenet, továbbá egy USB 3.0 hub biztosan van a monitorban. Emellett feltehetően egy 3,5 mm-es audio Jack hangkimenetet is kínál, de ezt a hírünk írásáig nem tudtuk megerősíteni.

Megjelenési dátumot és árat szintén nem kaptunk, de arra tippelünk, akkor hamarosan és nagyon drágán fog piacra kerülni a CRG9.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!