Új telefont szeretne? Lecserélné a mobilját? Van 5 jó tippünk!

lány Az okostelefon már az alsósok életébe is beszivárog - Így adj gyermeked kezébe mobilt!
Vágólapra másolva!
Elmúltak már azok az idők, amikor egy telefonnal akár egy fél évtizeden keresztül is vidáman ki lehetett húzni.
Vágólapra másolva!

Az is megérne egy misét, hogy ez miért alakult így, mindenesetre tény, hogy a különböző okok miatt a legtöbb esetben 2-3 évente lecserélik az emberek a mobiljukat. A piackutatási eredmények azt mutatják, hogy egész évben töretlen a vásárlási kedv, de ilyenkor az esztendő végén a szokásosnál is jobban felpörögnek a dolgok. A karácsony és a Mikulás ugyanis sokak szerint jó alkalom arra, hogy meglepje a szeretteit vagy önmagát egy új készülékkel. Most öt olyan terméket mutatunk be, amelyeket jó szívvel tudunk ajánlani mindenkinek! A válogatás összeállítása során törekedtünk arra, hogy minden árkategóriát érintsünk, így jutunk el a legjobb készüléktől a legkisebb tudásúig és így legolcsóbbig értelemszerűen.

Samsung Galaxy Note10+: A Csúcs

Az idei év kínálatából kiemelkedik a Samsung nyáron bemutatott top telefonja, a Note 10 Plus. A hardvere iszonyatosan erős, ezáltal a termék az összes jelenlegi androidos alkalmazás futtatására alkalmas, legyen a komplex grafikájú játék, 3D tervező szoftver, videóvágó vagy képszerkesztő. Az OLED kijelzője kiemelkedő felbontású, végtelen kontrasztarányú, és gyakorlatilag hibátlan képminőséget produkál.

A kijelző még napfényben is jól látható. Forrás: Origo

De, amivel kilóg a többi hasonló, prémium kategóriás mobil közül, az az alapkiszerelésként mellé járó, sokoldalú aktív toll. Ezzel egyrészt akár komoly műalkotások, rajzok készíthetőek, de jegyzetelésre is alkalmas, sőt még távirányítóként is használható. A modell külsejében is passzol a tudásához: nagyon jól néz ki, süt róla, hogy egy innovatív modell, és az anyagválasztásba sem lehet belekötni.

Ár kártyafüggetlenül: 300 000 Ft-tól.

Még több információ a termékről.

Honor 20 Pro: Nagyon jó fotós képességek

A Honor az idei évben további lépéseket tett annak érdekében, hogy meghódítsa a közép-felső és felső kategóriát is. A nyáron bemutatott, legjobb modelljük a Honor 20 Pro például egészen erős hardvert kapott, dizájnja remek, az akkumulátora pedig a megszokottnál jóval nagyobb üzemidőt garantál.

Honor 20 Pro. Forrás: Origo

Ám az igazi extrája a fotós képességeiben rejlik: a hátlapra egy négykamerás komplex rendszert építettek, ami lehetővé teszi széles látószögű, nagyított és makró képek elkészítését is. Azaz jóval sokoldalúbban használható, mint a legtöbb telefon, és persze a kép minősége is jobb a megszokottnál.

Ár kártyafüggetlenül: 153 000 Ft-tól.

Még több információ a termékről.

Asus ZenFone MAX Pro M2: Korrekt telefon 100 000 forintért

A százezres kategóriában óriási a tolongás, és az egyik legéletképesebb versenyző az Asus masinája, köszönhetően az elképesztő, 5000 mAh akkumulátorának, amely abszolút elit kategóriás energiacellának számít, és a megszokottnál jóval nagyobb üzemidőt szavatol. 6,26 hüvelykes LCD kijelzőjének felbontása 1080 x 2280 képpont, ami 408 ppi pixelsűrűséget jelent, és ez szintén kiemeli vetélytársai közül.

Asus ZenFone MAX Pro M2. Forrás: Origo

A képernyőjét ráadásul a rendkívül strapabíró Gorilla Glass 6 üveg fedi, ami megóvja az ütésektől, karcolásoktól, berepedéstől és ez szintén fontos lehet sokak számára. Kamerarendszere nem valami nagy szám, viszont a hardver (Snapdragon 660 processzor, 4/6 GB RAM, Adreno 512 GPU) az átlagnál nagyobb teljesítmény leadására képes.

Ár kártyafüggetlenül: 100 000 Ft-tól

Még több információ a termékről.

Xiaomi Mi A3: Olcsó de versenyképes

A Xiaomi mostanra a mobil szektor megkerülhetetlen résztvevőjévé vált hazánkban is elsősorban kedvező árú, de azért teljesen vállalható tudású termékei révén. Az Mi A3 is ezt a vonalat erősíti, hiszen már 56 000 forintért megvehető. Ezért az összegért pedig egy teljesen használható telefont kapunk, amely egy 6,01 inches, 720 x 1560 felbontású,

Xiaomi Mi A3. Forrás: Origo

Gorilla Glass 5 üveggel védett AMOLED kijelzővel, 8 magos Snapdragon SDM 665 processzorral, és 4 GB RAM-mal bír. Ez a hardver (kiegészítve az egyszerűsített Android ONE operációs rendszerrel) pedig megfelelő teljesítmény leadására képes ahhoz, hogy netezés, levelezés sebessége kielégítő legyen, és persze videók, filmek valamint játékok futtatása is biztosított kisebb kompromisszumokkal. Aki nem akar (nagyon) sokat költeni telefonra, annak a Xiaomi megbízható kis masinája egyértelműen jó választás lehet.

Ár kártyafüggetlenül: 52 500 Ft-tól.

Még több információ a termékről.

Nokia 8110 4G: A nyomógombos telefon

Amennyiben valaki nem a manapság rettenetesen elterjedtnek számító érintőképernyős kivitelben gondolkodik, akkor sem kell elkeserednie. Léteznek még ugyanis, hagyományos, nyomógombos készülék is, amelyek ráadásul meglehetősen kevés pénzért vásárolhatóak meg. A Nokia 8110 4G külsejében a hősi időket idézi, amikor a márka még uralta a mobil iparágat, hiszen a banánformájú, eredeti 8110 a maga korában igazi legendának számított.

A Nokia 8110 4G a klasszikus formákat idézi, fekete és sárga színben is elérhető. Forrás: Origo

KaiOS alapú új változat azért messze van a csúcskategóriától, amit az is jelez, hogy egy gyenge 1,1 Ghz-es processzorral, 512 MB RAM-mal, és 4 GB belső tárhellyel látták el, amivel az érintős okostelefonok között labdába sem rúghatna. Mindenesetre azért néhány netes alkalmazás letöltését és futtatását lehetővé teszi, ennek köszönhetően például a levelezésre módot ad, de csodákat felesleges várni tőle.

Ár kártyafüggetlenül: 13 000 Ft-tól.

Még több információ a termékről.

A rovat tippje (x)

A Minikölcsönt akár egy óra alatt is megkaphatja az ügyfél, expressz szolgáltatással külön díj ellenében és ehhez nem kell semmilyen erőfeszítést tennie. Megfelelő infrastruktúra mellett online is igényelhető, vagyis a szobából sem kell kimenni – persze aki ragaszkodik a papír alapú szerződéskötéshez, az is megtalálja a számítását. Munkáltatói igazolás helyett választhatjuk a bankszámlamegosztó funkciót, ami tovább egyszerűsíti az igénylési folyamatot. Legfeljebb 600 ezer forint igényelhető fix törlesztőrészletekkel. Ha az ügyfél meghosszabbítaná a törlesztés futamidejét, annak sincs akadálya, erre több egymást követő alkalommal is lehetősége van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

A cikk megjelenését a Minikölcsön.hu támogatta.