Elkészült a Windows 10 November 2019 Update

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban átnevezte a Microsoft a frissítést.
Vágólapra másolva!

Sokan arra számítottak, hogy az októberi hibajavító kedden megjelenhet a Windows 10 legújabb verziója, azonban ez nem történt meg. A Microsoft most végre elárult néhány hivatalos információt az óriásfrissítés helyett inkább csak szervizcsomagnak nevezhető rendszerrel kapcsolatban.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A váratlan fordulat, hogy az utolsó pillanatban átkeresztelte: a Windows 10 előzeteseiben már hónapok óta Windows 10 October 2019 Update néven hivatkozott rá, azonban

Windows 10 November 2019 Update

néven látja majd meg a napvilágot. A verziószáma maradt v1909, azonban a buildszáma jelenlegi aktuális Windows 10 May 2019 Update rendszeréhez képest plusz eggyel 18363-ra emelkedett.

Sajnos a szervizcsomag kiadási dátumát nem árulta el a Microsoft, azonban az új és végleges névből fakadóan novemberben lehet számítani az általános elérhetővé válására.

A Windows 10 November 2019 Update kiadásra jelölt változata már mindegyik a Windows Insider programban résztvevő tesztelő számára elérhető a Release Preview kiadási csatornában. A Neowin infomátora szerint a Microsoft saját alkalmazottai manuálisan már telepíthetik a frissítést az Insider programba való belépés nélkül, október 17-től november közepéig pedig mindegyikőjük számítógépére települ majd.

A Windows 10 következő verziója csak néhány említésre méltó újdonságot hoz: jobban testre szabható a rendszerértesítések megjelenítése, közvetlenül a Tálca órás-dátumos részét megnyitva hozzáadhatóak új elemek a naptárhoz, a záróképernyőn a Cortanán kívüli asszisztensek is feltűnhetnek, a Windows Fájlkezelője pedig immáron a Windows normál keresőjét használja, így például a OneDrive-ban lévő fájlok között is képes kutatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!