Megjelent a Windows 10 November 2019 Update

microsoft windows 10 november 2019 update
Windows 10 November 2019 Update
Vágólapra másolva!
Csak apró újdonságokat hozott a rendszer legújabb változata.
Vágólapra másolva!

A spekulációknak megfelelően magyar idő szerint kedd este elérhetővé vált a Windows 10 November 2019 Update. Ez papíron az operációs rendszer idei második óriásfrissítése, bár a gyakorlatban csak egy alig néhány, ráadásul apró újdonságot hozott szervizcsomagról van szó. Az új változat verziószáma 1909, míg a buildszáma 18363.

Windows 10 November 2019 Update Forrás: Microsoft

A Windows 10 November 2019 Update újdonságai:

  • már a Tálca időt és dátumot mutató részét felnyitva is létrehozhatóak új naptárbejegyzések;
  • hatékonyabban kezelhetőek az értesítési központ elemei, például úgy is rendezhetőek, hogy mindig a legújabbak jelenjenek meg legfelül;
  • a Fájlkezelő keresője mostantól a Windows saját keresőjét használja, így például a OneDrive tartalmában is képes kutatni;
  • az egérmutatót a Start menü bal szélére mozgatva automatikusan kinyílik az opciók neveit is mutató oldalsáv;
  • a záróképernyőről már harmadik felektől származó hangasszisztensek is aktiválhatóak.

A Windows 10 legújabb változata jelenleg kétféle módon telepíthető, a teljesen automatikusan terjesztése csak a következő napokban kezdődik. Akinek a számítógépén a Windows 10 May 2019 Update található, az futtathat egy manuális frissítéskeresést a Windows Update szolgáltatásban, ha minden jól megy, akkor opcionális frissítésként azonnal meg kell jelennie a November 2019 Update-nek.

A másik lehetőség a tiszta installáció, a Windows 10 hivatalos letöltési oldalán már elérhető a telepítő pendrive vagy DVD létrehozására kitalált Media Creation Tool legújabb változata. Ugyanezen a letöltési oldalon a Frissítési segédprogramból egyelőre csak az operációs rendszer májusi kiadásához készült verzió tölthető le, elméletileg november 18-án jön majd a novemberi frissítést telepítő változat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!