Új lejátszási listákat kapott a YouTube Music

youtube music discover mix
YouTube Music Discover Mix
Vágólapra másolva!
Személyre szabott ajánlásokat nyújtanak a hallgatóknak.
Vágólapra másolva!

A dalok millióit kínáló zenestreamelő szolgáltatások egyik legfontosabb fegyverét a kézzel összeállított és automatikusan generált lejátszási listák adják, hiszen a felhasználók ezeken keresztül képesek erőfeszítés nélkül új zenéket felfedezni, ami kritikus a megtartásuk szempontjából. A rendkívül agresszíven reklámozott YouTube Music most két újabb személyre szabott, hallgatási történeten alapuló lejátszási listát kapott, mindkettő ötletét a Spotifytól vette kölcsön a vállalat.

YouTube Music Discover Mix Forrás: YouTube

A régóta elérhető Your Mix („Saját válogatás") mellé bejövő fontosabb lista a Discover Mix, ennek célja a korábban nem ismert előadók bemutatása, plusz a szolgáltatás hozzákeveri a számaikhoz a kedvelt előadók kevésbé ismert dalait is.

A lista 50 számot tartalmaz, és szerdánként frissül.

A másik újdonság a New Release Mix, a címéből sejthetően ebben a lejátszási listában frissen kiadott dalok találhatóak a kedvelt, továbbá a szolgáltatás által ajánlott előadóktól. Ez a lista folyamatosan frissül az új zenék érkezésével, a potenciálisan érdekes előadók körének változásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!