Búcsúzik a régi Androidoktól az Office

2019.06.02. 08:07

Júliustól csak az utolsó négy, nevesített kiadás lesz támogatott.

Az otthoni felhasználók körében ugyan nem túlságosan gyakori az Office mobilalkalmazások használata, de egyeseket valószínűleg kellemetlenül fog érinteni, hogy a Microsoft júliustól az utolsó négy „nevesített" verzióra csökkenti a támogatott Android-verziók körét.

A kép csak illusztrációForrás: Microsoft

Az utolsó négy ilyen Android-verzió a kérdéses időpontban a Pie (Android 9), az Oreo (Android 8.x), a Nougat (Android 7.x) és a Marshmallow (Android 6.0) lesznek, azaz az Office mobilappok nem működnek majd tovább a Lollipop (Android 5.x) és a KitKat (Android 4.4) rendszereken.

A támogatást elveszítő Androidok valóban régiek, azonban a Google 2019. május 7-én frissített adatai szerint a jelenleg használatban lévő androidos eszközök

21,4 százalékán futnak.

További érdekesség, hogy az ősszel megjelenik majd az Android 10 operációs rendszer is, ez is saját névvel ékeskedő kiadás lesz, így elméletileg már az Android 6.0-s mobilokon sem lesz sokáig elérhető a Microsoft Office.

A Marshmallow jelenleg az aktív készülékek 16,9 százalékán fut, így a támogatási politikája megváltoztatásával a Microsoft pár hónap alatt körülbelül a kétharmadára fogja redukálni a mobilos programjainak potenciális felhasználói táborát.

Persze az Android-verziók általános megoszlása nem feltétlenül reflektál a mobilos Office-t ténylegesen használók készülékein futó Androidok disztribúciójára: elképzelhető, hogy az Office felhasználói táborán belül masszívan kisebb hányad használ elavult Androidokat futtató mobilokat és táblagépeket.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!