A Foxconn legalábbis készen áll, hogy szükség esetén elköltöztesse az iPhone-ok gyártását Kínából.

Úgy néz ki, hogy egyre több gondot okoz az Apple számára Amerika és Kína kereskedelmi háborúja, ami hamarosan az iPhone és iPad készülékeket is érintheti.

Az eddig történtek nem eredményeztek komoly hatásokat az Apple kiegészítőire vonatkozóan, azonban ha az iPhone-ra bármilyen extra vámot kivetnek, az biztosan árt az Apple nyereségének, és emeli a vételárakat.

Forrás: Bloomberg/Qilai Shen

A Foxconn egyik vezetője nemrég megszólalt a témában, és elárulta, hogy a Foxconn készen áll rá, hogy az amerikai piac számára elköltöztesse Kínából az iPhone-ok gyártását, ha erre szükség van.

A gyártási kapacitás 25 százalékát Kínán kívülre helyezte a Foxconn, és készen áll rá, hogy kisegítse az Apple-t, ugyanis a teljes amerikai piac által generált keresletet ki tudná elégíteni az óriás. Az Apple egyelőre nem kérte a gyártás áthelyezését, de a Foxconn állítólag gyorsan tud majd reagálni, ugyanis már felkészültek a további korlátozásokra. Ami azt illeti, egy szerződést is aláírtak, hogy Wisconsinban új gyárat nyitnak. Az óriásnak Indiában is van gyára, ott viszont még csak tesztek zajlanak.