Búcsúzik a Xiaomi nemzetközi bétaprogramja

xiaomi mi 8 okostelefon
Xiaomi Mi 8
Vágólapra másolva!
Állítólag nem kapott elég visszajelzést a tesztelőktől a cég.
Vágólapra másolva!

Lelombozó hírrel szolgált a mobiljait használók egy részének a Xiaomi, július elsejével befejeződik a készülékein futó szoftver nemzetközi verziójának a nyilvános bétaprogramja. A bétázó felhasználók sejthetően mindig megkapták a készülékeikre az esetükben releváns Android, továbbá a MIUI legújabb verzióit.

Xiaomi Mi 8 Forrás: Xiaomi

A Xiaomi szerint a lépésnek alapvetően két oka van: egyrészt nagyon nehézzé vált rendszeresen bétákat készíteni az összes készülékre, másrészt pedig a rengeteg felhasználó ellenére nagyon kevés hibajelentést és egyéb visszajelzést kapott.

A bejelentésnek nem örülő felhasználók jókora része azzal vágott vissza, hogy a véleményük szerint a készülékek béta szoftverei sokkal jobban működnek a stabilnak mondott verzióknál, így semmi meglepő sincs a sok passzív felhasználó megjelenésében. Emellett többen is felhozták, hogy a cég rendszeresen nem reagált a bétatesztelők visszajelzéseire, ami miatt sok hibajelentéseket alapvetően küldeni szándékozó felhasználónak gyorsan alábbhagyott a lelkesedése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!