Megjelent az új iPhone, mi pedig már ki is próbáltuk

iPhone, 11, pro, Max, színek
Ezekben a színekben kapható.
Vágólapra másolva!
Ma reggel indult hazánkban az Apple legújabb telefonjainak értékesítése, így aki nem bírja ki nélkülük, reggel 8 óra óta már birtokolhat is egyet a legújabb státuszszimbólumokból. Mi pedig már ki is próbáltuk a készülékeket.
Vágólapra másolva!

Egészen pontosan két telefont kaptunk kölcsön az iStyle-tól az egyik a „legnagyobb" modell, az iPhone 11 Pro Max volt, aminek nem csak a mérete és a tudása nagyobb, de még a neve is hosszabb az összes eddigi Apple telefonnál. A másik modell az iPhone 11, ami a gyártó „tömegeknek szánt" „olcsó" telefonja. Mindkét készülékből 64GB-os darabot kaptunk, ami a tesztidőszak rövidsége miatt bőven elegendő volt, hiszen nem volt időnk telepakolni képekkel, videókkal.
Nézzük tehát a telefonokat.

iPhone 11 Pro Max

Az Apple új csúcsmobilja a dobozából kivéve nem nagyon különbözik az elődjétől egészen addig, amíg meg nem fordítjuk és meg nem látjuk a hátlapján azt a bizonyos elhíresült hármas optikát, ami már a bejelentés előtt előtt is megosztotta az internet közösségét, az után pedig rengeteg vicces grafikának, mémnek szolgát alapjául.

Az a bizonyos hármas kamerasziget. Forrás: Origo

Egyébként valóban kissé fura ez a fajta kamerasziget, ami egyrészt egy négyzet alakú kiemelést, majd ezen belül a kameráknak még három kis szigetet tartalmaz, tehát a négyzetes emelés még nem volt elég, hogy elférjenek benne az optikák.

Kijelző, hardver

A 158x77,8x8,1 mm-es és 226 grammos házon ülő kijelző egy 6,5 hüvelykes SuperRetina XDR OLED darab 1242x2688 pixeles felbontással, 800 nites fényerővel, ami azt jelenti, hogy nincs az a napsütés, amiben ne látszanának rendesen az ikonok.

A készülék hátoldala matt üveg, ami jobb, mint az előd, hiszen ez remélhetőleg tok nélkül sem csúszik le minden felületről, mint az X, vagy az XS.

A számítási teljesítményért Apple A 13-as Bionic chipset felel, amit 4GB RAM támogat. Ez a mai Android csúcsmodellek 12GB-jaihoz képest semminek tűnik de azt talán már sikerült elfogadnia mára a piacnak, hogy ez a világon semmit nem jelent az iOS rendszer és a hardver kiváló együttműködésének köszönhetően.

Ezekben a színekben kapható. Forrás: Origo

És valóban, a felhasználói élmény tökéletes, zökkenőmentes, mint mindig.
Az akku 3969 mAh kapacitású, ezzel a gyártó 20 órás beszélgetési és 80 órás zenehallgatási időt garantál. A nálunk töltött két napa alatt egyébként tényleg nem kellett tölteni a telefont, pedig rendesen használtuk, ami egy mai óriás okostelefontól nem rossz teljesítmény. Ezt az akkut a gyárilag mellékelt, 18W-os gyorstöltő 30 perc alatt tölti fel 50%-os töltöttségig.

Kamera, fotós funkciók

Kamerából a Pro verzióban három van, így egy külön optika felel a zoomért(2x) és a nagylátószögű felvételekért. Előbbi egyébként az olcsóbb modellből kimaradt.

A kamerák egyenként 12 megapixelesek (a hátlapiak és az előlapi egyaránt) az optikák pedig f/1.8, 26mm (normál), f/2.0, 52mm (tele), f/2.4, 13mm (széles) fényerejűek.

Ha már a kameráknál tartunk, meg kell említenünk, hogy a fotók, amiket a telefonnal készítettünk remek minőségűek, a színek élettel telik, élesek, de mindez egy mai toptelefontól már az alap.
Új szolgáltatásként lép be itt a harmadik optikának köszönhetően a széles látószög (végre...) és a hátlapiakkal egyenértékű előlapi kamerának köszönhetően a lassított videós szelfi (a Slowfie).
A zoom még mindig nem egy piacrobbantó darab, hiszen a kétszeres nagyítást ekkora képméret mellett szoftveresen utólag is elvégezhetjük egy egyszerű vágással, de végül is ez mégiscsak egy telefon, és talán nem is baj, hogy nincs mindig a zsebünkben egy komplett paparazzo felszerelés.

Az éjszakai, vagy kevés fénynél készült felvételek viszont eléggé meggyőzőek.

iPhone 11

Az olcsóbbik modellről nem fogunk sokat írni, ugyanis hardveresen szinte minden fontosabb ponton megegyezik a legerősebbel. A kijelzője viszont „csupán" egy 828x1790 pixeles 6,1 hüvelykes LCD panel, ami egyértelműen látható, de mégsem borzasztó különbséget mutat a Pro verziók OLED kijelzőjéhez képest.

Közel 200 000 forint különbség. iPhone 11 és iPhone 11 Pro Max Forrás: Origo

Emellett hiányzik itt a telefotó kamera (kinek?), kisebb az akku és... ja és ennyi. Emelett viszont jóval kisebb, könnyebb és olcsóbb, mint a nagytesók (150.9 x 75.7 x 8.3 mm, 194g).

Összegzés

Az Apple megint csak megcsinálta. Kihozott egy – illetve ezúttal egyszerre több – jól összerakott telefont, amibe belepakolta mindazt, amit a konkurencia már egy ideje tud és ezt egy óriási show keretében megpróbálja eladni azoknak, akik szeretik az almás termékeket. Ez pedig minden bizonnyal sikerülni is fog neki, mert az apple ereje egy ideje már nem piacvezető innovációkban, hanem a hardverek, szoftverek és szolgáltatások minőségében és azok kényelmes együttműködésében rejlik. És persze ott van még az alma faktor, hiszen mi sem tudtuk elővenni az új készüléket sehol, barátok közt, vagy étteremben, hogy legalább egy-két kíváncsi pillantást ne kaptunk volna.
Mindent összevetve pedig arra jöttünk rá, hogy az új iPhone 11 az év vétele lehet, hiszen tényleg alig marad el felhasználói élményben a Pro telefonoktól, bő százezer forintos árelőnye viszont már valóban megfontolandó választássá emeli.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!