Terjeszkedik az androidos GeForce Now

nvidia geforce now videojáték
NVIDIA GeForce Now
Vágólapra másolva!
Elsőként Dél-Koreában vált elérhetővé a játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

Augusztus második felében az NVIDIA bejelentette a számítógépes játékokat felvonultató GeForce Now felhős játékstreamelőjének szélesebb körű elérhetővé tételét. A szolgáltatás elsőként az Androidot futtató NVIDIA Shield termékeken debütált, majd később PC és Mac platformokra is megjött hozzá a kliens.

NVIDIA GeForce Now Forrás: NVIDIA

A következő lépcsőben az Androidot futtató eszközökön fog általánosan elérhetővé válni, azaz papíron szinte bármely a Google rendszerével szerelt okostelefonon, táblagépen, és jó eséllyel okostévén elérhető lesz. Az NVIDIA a héten végre tényleg megkezdte a terjeszkedést, elsőként Dél-Koreában vált elérhetővé a Play Áruházból a GeForce Now app, bár használni még csak azok tudják, akiket már beengedett a szolgáltatás bétaprogramjába a cég.

A GeForce Now androidos verziója alapvetően lehetővé teszi az érintőkijelzőn megjelenő kezelőszervekkel való vezérlést, azonban ezt nem minden játék támogatja. Szerencsére mivel számítógépes játékokról van szó, így a gamerek egeret és billentyűzetet is csatlakoztathatnak az androidos eszközeikhez, nem muszáj érintőkijelzőn vagy gamepaddel játszaniuk.

Továbbra sem világos, hogy a bétaidőszak után menyibe kerül majd a GeForce Now, azonban nem lesz túlságosan nagy mozgási tere az NVIDIA-nak az árazás terén, a nemrég sokkal olcsóbbá vált PlayStation Now után a Google Stadiával és a Microsoft xClouddal is versenyeznie kell majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!