Körülbelül olyan hosszú lesz, mint a Half-Life 2.

Az ígértnek megfelelően a Valve leleplezte a néhány nappal ezelőtt már megerősített Half-Life: Alyxot. Ez az első hivatalos játék a szériában a 12 évvel ezelőtt kiadott Half-Life 2: Episode Two óta, és a rajongók oroszlánrészének legnagyobb bánatára kizárólag VR-headsetekkel lesz játszható. A Valve szerint egy „zászlóshajó" címnek szánja, amely segíthet a VR terjedésében, jelenleg a Steamet használó gamerek csupán 1 százaléka rendelkezik headsettel.

Half-Life: Alyx (a képre kattintva galéria nyílik)Forrás: Valve Software

A 2016 óta fejlesztés alatt álló, Source 2 motor által hajtott Half-Life: Alyx a játékszéria első és második része között, azaz Gordon Freeman második eljövetele előtt fog játszódni, a címéből sejthetően pedig Alyx Vance lesz a főszereplője.

Nagy meghökkenésre Alyx hangját nem a megszokott és bevált Merle Dandridge, hanem Ozioma Akagha fogja adni, ami állítólag kreatív döntés volt a Valve részéről.

Emellett Eli Vance is új hangot kapott, ám ennek oka, hogy Robert Guillaume 2017-ben meghalt, így James Moses Black vette át a szerepét. Ha jól értjük, akkor Dr. Breen nem tűnik majd fel a játékban, de időközben az őt alakított Robert Culp is elhunyt.

A Valve szerint a 49,99 eurós árért cserébe teljes értékű játékot kapnak majd a vásárlók, nagyjából olyan hosszú lesz, mint a Half-Life 2 volt, azaz körülbelül 13 órányi szórakozásra számíthatnak a vevők.

A Valve Index headsettel rendelkezők viszont jól jártak, ők ingyen megkapják a játékot.

A Half-Life: Alyx megjelenésére már nem kell sokat várni, 2020 márciusában válik majd elérhetővé Steamen, a türelmetlenek pedig már elő is rendelhetik a termékoldalán.

Half-Life: Alyx minimum rendszerigény:

  • Operációs rendszer: Windows 10
  • Processzor: Intel Core i5-7500 vagy AMD Ryzen 5 1600
  • Memória: 12 GB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) / AMD Radeon RX 580

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!