Kritikus funkciókkal bővült a Messenger Kids

facebook messenger kids
Messenger Kids
Vágólapra másolva!
Számos szülői felügyeleti eszközt kapott a csevegő.
Vágólapra másolva!

Új funkciókkal bővítette a 13 éven aluli gyerekeknek kitalált Messenger Kids csevegőappját a Facebook. Az Android és iOS rendszerekre is elérhető, ám Európában egyelőre még nem bevezetett szolgáltatást rengeteg kritikai érte, hogy nem ad elég lehetőséget a szülők számára a gyermekeik kommunikációjának ellenőrzésére. Ez kulcsfontosságú probléma, hiszen azért jött létre a dedikált csevegőapp, hogy a szülők közreműködésével biztonságos platformot biztosítson a gyerekek online chatelésére.

Messenger Kids Forrás: Facebook

A talán legfontosabb fejlesztés, hogy a Messenger Kids-et a gyermekeiknek beállított szülők mostantól kezdve a normál Facebook-fiókjukból átnézhetik a gyermekeik csevegési naplóit. Ezzel értelemszerűen jobb nem visszaélni, azonban indokolt esetben elérhető. Szintén jó hír, hogy a nemrég kapott-küldött fotókat és videókat is átböngészhetik a szülők,

a nemkívánatos tartalmakat pedig törölhetik, jelenthetik a cégnek.

A Messenger Kids további újdonságai, hogy szülők átböngészhetik a gyermekeik által blokkolt felhasználók listáját, megnézhetik a videocsevegő partnereik listáját, letölthetik az összes felhasználói adatukat, továbbá távolról kijelentkeztethetik a csevegőappból a csemetéiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!