Veszélybe került az E3 2020

entertainment software association esa e3 2019
E3 2019
Vágólapra másolva!
Egyelőre ragaszkodik a megtartásához az ESA.
Vágólapra másolva!

Lassan már az a meglepő, ha nem maradnak el a koronavírus miatt a nemzetközi kiállítások. A Los Angeles városának is otthont adó, tízmilliós lakosságú Los Angeles megye szerdán egészségügyi vészhelyzetet hirdetett, miután hétre nőtt a koronavírussal diagnosztizált betegek száma. Ez egyelőre javarészt csak annyit jelent, hogy az egészségügyi illetékesek nem ajánlják az olyan nagy látogatottságú rendezvények megtartását, mint amilyen a június 9–11. közé betett E3 2020 is.

E3 2019 Forrás: Entertainment Software Association

A teljes nevén Electronic Entertainment Expo a világ legnagyobb videojátékos kiállítása. A rendezvényt szervező ESA álláspontja jelenleg az, hogy mindenképp meg kívánja tartani a show-t, de figyelemmel követi a koronavírusos híreket, ezek fényében pedig meghozza a megfelelő döntéseket a kiállítók és a látogatók biztonsága érdekében.

A szervezők abban reménykednek, hogy június elejére kontroll alá kerül a vírus terjedése, ami érthető, hiszen különösen nagy csapás volna az elmúlt években az irrelevánssá válás szélére sodródott E3 számára az idei show törlése. Az ESA teljesen meg kívánja újítani a redezvényt, médiaközpontúról egy rajongókat a középpontba helyező összejövetellé kívánja varázsolni.

Idén bizonyítaná a kiállítóknak, hogy van még értelme az E3-nak.

Emellett a 2020-as év különösen fontos a játékpiacon, hiszen az ősz környékén piacra kerül a következő generációs PlayStation és Xbox, így különösen érdekes bejelentések vannak kilátásban. A Sony ugyan idén sem lesz ott az E3-on, ám a Microsoft óriási konferenciát kíván tartani az Xbox Series X, továbbá a konzolra érkező játékok bemutatására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!