Megdöbbentően erős a Ryzen 7 4700G

doom eternal videojáték
Doom Eternal
Vágólapra másolva!
Videokártya nélkül is jól futnak rajta az újabb játékok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedben elsősorban az AMD jóvoltából drámai változások történtek a processzorokba integrált videovezérlők teljesítménye terén, a pár napja bejelentett Ryzen 4000G processzorcsaláddal pedig a jelek szerint újabb mérföldkőhöz ért a technológia: aki csak néha játszogatna a Ryzen 7 4700G-vel szerelt asztali gépén, annak nincs értelme videokártyát vennie.

A TechEpiphany YouTube-csatorna készítőjének sikerült szert tennie egy Ryzen 7 PRO 4750G modellre, ami az említett Ryzen 7 4700G üzleti számítógépekbe szánt változata. Játékfuttatási képességek tekintetében a kettő azonos, 512 stream processzoros Radeon Vega videovezérlő dolgozik bennük.

A csatorna házigazdája a játékokban való teszteléshez Asus Prime B550M-A alaplapot és 2x8GB DDR4-4133 memóriát használt, a processzor vagy az integrált videovezérlő túlhajtására nem vetemedett. A kérdéses felállás mellett a Doom Eternal 1920×1080 pixeles felbontásban, javarészt high beállítások mellett 37-47 FPS között ment, míg a felbontás 70 százalékos skálázása mellett és mediumon már 60 körül ingadozott a képkockasebesség.

Hírünk írásáig emellett a Forza Horizon 4-et, a Gears 5-öt és a Call of Duty: Warzone-t próbálta meg futtatni, mindegyik esetében sikerült észszerű kompromisszumok mellett korrekt sebességet elérnie.

Természetesen az AMD Ryzen 4000G széria olcsóbb tagjaiban gyengébb, kevesebb stream processzorral (448 vagy 384) szerelt Radeon Vegák vannak, így azok gyengébben fognak teljesíteni a játékok. Az Athlon modelleken pedig főleg, azokba csak 192 stream processzor jutott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!