Sokat csökkent két VR-headset ára

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
Az egyik prémium, a másik abszolút belépőkategóriás.
Vágólapra másolva!

Történt némi mozgolódás az elmúlt egy hétben a VR-headsetek piacán, a Half-Life: Alyx közelgő megjelenésének köszönhetően világszerte elfogytak csúcskategóriás Valve Indexből elérhető készletek. A jelek szerint a VR iránt hirtelen megnövekedett érdeklődés az alternatív megoldásokat is elérte, a HTC és a Facebook szinte párhuzamosan jelentősen csökkentette egy-egy termékének az árát.

Oculus Go Forrás: Oculus

Elsőként a HTC csapott le a készletek gyorsabb mozgatásának lehetőségére, a vállalat 799 dollárról 599 dollárra mérsékelte a prémium kategóriás Vive Pro árát. Ez persze továbbra is rengeteg pénz, azonban a Facebook is megmozdult, és 50 dollár mínusszal 149 dollárra vitte le az Oculus Go ajánlott fogyasztói árát.

Fontos tudni, hogy az Oculus Go nem támogatja közvetlenül számítógépes játékok VR-ban való játszását, azonban az Air Light VR (ARVR) szoftver lehetővé teszi ezt a típusú használatot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!