Kétféle USB-dugót kapott a Kingston pendrive-ja

kingston datatraveler duo usb pendrive háttértár
Kingston DataTraveler Duo USB
Vágólapra másolva!
Régebbi és újabb eszközökbe is bedugható a megfizethető árú kütyü.
Vágólapra másolva!

Újabb átmeneti időszakot élünk az USB-csatlakozók terén, a számítógépeken megszokott USB-A és a mobileszközökön korábban domináns microUSB után az összes típusú eszközön terjed az USB-C port használata. Ez némi bosszúságot okozhat az eszközök közti pendrive-os adatmásoláskor, az elvárásokkal ellentétben nem mindegyikbe sikerülhet adapter nélkül bedugni a háttértárakat.

Kingston DataTraveler Duo USB Forrás: Kingston

A Kingston megoldotta a problémát, a hazánkban november elején piacra kerülő DataTraveler Duo USB pendrive-jának új verziója klasszikus USB-A, továbbá újfajta USB-C dugót is kínál. Mindkét porton támogatja a 10 Gbps átviteli sebességet lehetővé tevő USB 3.2 Gen 1 szabványt, ám a tényleges írási és olvasási sebességeivel nem dicsekedett el a Kingston, így feltehetően csak moderált tempóra képes.

A termék további előnyei, hogy a kupakmentes kialakításának hála nem lehet elhagyni a csatlakozóit védő műanyagokat, számítógépek mellett androidos mobilokkal is együttműködik az USB On-the-Go (OTG) funkciónak köszönhetően, a garanciája pedig 5 év.

A pendrive 32 GB és 64 GB kapacitásban lesz kapható, olyan 4500 és 6000 forintos vételi árakra kell számítani, azaz a dupla USB ellenére belépőkategóriás termékről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!