Nevetve verheti a riválisokat az Apple processzora

apple macbook air
Apple MacBook Air (2020)
Vágólapra másolva!
Az új MacBook Air lepipálta a Geekbenchen a laptopos Intel Core i9-et.
Vágólapra másolva!

A keddi bemutatója során elég kevés konkrétumot lehetett leszűrni az Apple első számítógépekbe tervezett processzorának teljesítményéről, a más termékekkel való közvetlen összehasonlítására használható konkrétumok helyett a cég inkább csak általános szuperlatívuszokban beszélt a MacBook Air, MacBook Pro és Mac mini gépekben a jövő héten piacra kerülő termékről.

Apple MacBook Air (2020) Forrás: Apple

A Geekbench 5 kiszivárgott mérései alapján nem lehetetlen, hogy az Apple nem lódított túlságosan nagyokat a processzor képességeit illetően, a még hűtőventilátort sem tartalmazó MacBook Airben lévő variánsa a Geekbenchen 1687 pontot kapott egyszálas futtatói teljesítményére, majd 7433 pontot zsebelt be a többszálas méréseken.

Összehasonlítási alapul a laptopos Intel Core i9 processzort használó, 16 hüvelykes tavalyi MacBook Pro 1096 és 6870 pontokat kap a teszteken, míg a Mac Pro asztali munkaállomás leggyengébb Intel Xeonnal szerelt változata 1024 és 7989 pontokat hoz.

Az Apple M1 mérési eredményei túl szépnek tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek, ám várhatóan egy héten belül megjönnek majd róla a független tesztek, így nem marad sokáig spekuláció tárgya a valós körülmények közti teljesítménye.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!