Nem ad többé végtelen tárhelyet a Google Fotók

fotózás turizmus mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Beleszámítanak majd a Drive kapacitásába a mentett képek és videók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt öt évben kiválóan alkalmas volt a mobilokkal készített fotók és videók biztonsági mentésére a Google Fotók, hiszen ha csökkentett képminőség mellett is, de végtelen tárhelyet biztosított azok online biztonsági mentésére. A magas minőség helyett eredeti (legjobb) képminőségben biztonsági mentett tartalmak mindig is beleszámítottak a felhasználók Google Drive felhőtárhelyének kapacitásába.

A kép csak illusztráció Forrás: mentatdgt / Pexels

A belátható jövőben ennek vége lesz, a Google tájékoztatása alapján 2021. június 1-től kezdődően minden további a mobilapp által a felhőbe mentett kép és videó le fog csippenteni a Drive elérhető kapacitásából, kivéve ha azok Google Pixel mobilokról lettek feltöltve. A jövő június előtt biztonsági mentett tartalmak viszont a későbbiekben sem számítanak majd bele a tárhely tartalmába.

A Google szerint az ingyenes képtárolási ajánlatának megszüntetése mögött az áll, hogy egyre nehezebben képes megbirkózni a felhasználók által biztonsági mentett tartalmakkal. A Fotók szolgáltatásnak jelenleg egymilliárd felhasználója van, akik most már heti szinten 28 milliárd képet és videót mentenek a felhőbe, a Google 4 billió állományukat tárolja a szerverein. Ráadásul több példányban, hogy tényleg ne vesszenek el.

Ennek fényében érthető, hogy a cégnek egyre kevésbé van kedve finanszírozni a mulatságot.

Akinek a jövőben nem lesz elég a 15 GB ingyenes Google Drive tárhely, annak vagy máshova kell majd mentenie a fotóit és a videóit, vagy előfizethet a Drive tárhelybővítésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!