Hamis levélcímet adhat a Mozilla

Work at home Using Laptop Wireless Technology Computer Student Only Women Young Women Women Busy Comfortable Copy Space Community Hand in Hair Inspiration Looking Away Domestic Life Global Communications Youth Culture 20-29 Years Young Adult Typing Smilin
Woman working at home.
Vágólapra másolva!
A Relay szolgáltatással védhető volna a magánszféra is.
Vágólapra másolva!

Újabb hasznos szolgáltatás privát tesztelésébe kezdett a Mozilla, a Firefox Relay lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy például a webhelyeken való regisztrációkor elfedjék a valódi e-mail-címüket egy helyettesítő címmel. Az utóbbira kapott leveleket automatikusan továbbítaná a valódi postafiókjaikba.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Todor Tsvetkov

Amennyiben a felhasználóknak már nincs szükségük az épp használt helyettesítő címre, vagy újat hoznának létre helyette, akkor ezt minden további nélkül megtehetik. A törölt címre érkező e-mailek persze már nem jutnak el a valódi postafiókjába.

A Firefox Relay várható használati feltételei még nem ismertek, jó eséllyel a privát béta során szerzett tapasztalatok formálhatják azokat.

Az internetes levéltovábbítás koncepciója egyáltalán nem új, régóta elérhetőek már ilyet kínáló szolgáltatások, ezekhez hasonlóan a Firefox Relay elsődleges célja is a kéretlen levelek számának csökkentése. Például a nyereményjátékos, vagy csak gyanús webhelyeken való regisztrációt követően előfordulhat, hogy özönleni kezd a megadott e-mail-címre a spam, ilyenkor csak ki kell kapcsolni az eldobhatós címet kéretlen levelek megállítása érdekében.

Emellett általánosságban védheti a magánszférát, ha nem mindenhol ugyanazt a címet használják a netezők.

Végül a mindenhol ugyanazt a jelszót használóknak is kínálhat előnyt az eldobhatós e-mail-cím: megvédheti a valódi levelezőfiókjukat, továbbá a valódi címükkel regisztrált egyéb fiókjaikat az engedély nélküli belépéstől, ha kiszivárog a jelszavuk egy eldobhatós címmel regisztrált webhelytől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!