Free to play lesz a Rocket League

psyonix epic games rocket league videojáték
Rocket League
Vágólapra másolva!
A számítógépes változata pedig Epic-exkluzívvá válik.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírek érkeztek a számítógépek mellett mindhárom nagy konzolos platformra elérhető Rocket League háza tájáról. A 2015-ben világhódító útjára indult, távirányítású autókkal focizós termék jelenleg fizetős alapjáték plusz szezonbérlet kombinációt használ, azonban még a nyáron free to play üzleti modellre vált.

Rocket League Forrás: Psyonix

Ez nem feltétlenül örömhír azoknak, akik nemrégiben vásárolták meg 20 euróért, azonban minden bizonnyal drámaian növelni fogja a játékosbázis méretét. A free to play modellre való átállás során a fejlesztő Psyonix szeretné megjutalmazni a játékot korábban megvásároltakat, ők minden addig megjelent tartalmi kiegészítést megkapnak.

Viszont a számítógépes játékosok egy része valószínűleg nem örül majd annak, hogy a váltással párhuzamosan a Rocket League átköltözik az Epic Games Store-ba, a free to play változatát csak ott érhetik majd el az új játékosok. Akik korábban megvették a Steamen a játékot, azok továbbra is játszhatnak majd vele a Valve boltján keresztül, de ez újoncok nem lesznek képesek a játékkönyvtárukhoz adni.

Az exkluzivitással kapcsolatos döntés annyira nem meglepő, a Psyonixot tavaly májusban felvásárolta az Epic.

Az üzletimodell-váltással együtt a tornák és a kihívások működése is változik majd, a részletekről a következő hetekben nyújt majd tájékoztatást a fejlesztőcég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!