Nem kell kidobni a Huawei mobilokat

Huawei P Smart Pro, teszt,
A fényerő az is elég ahhoz, hogy világosban is lehessen használni.
Vágólapra másolva!
Továbbra is jöhetnek rájuk a Google-féle frissítések.
Vágólapra másolva!

Jelentős meglepetést váltott ki a The Washington Post a hétvégén kiadott beszámolója, amely szerint a Play Áruházzal és egyéb megszokott Google-féle szoftverekkel még ellátott Huawei és Honor okostelefonokra nem jöhetnek többé rendszerfrissítések és appfrissítések. Ennek okaként azt nevezte meg a kiadvány, hogy a múlt héten lejárt az USA kereskedelmi minisztériuma által kiadott engedély, ami lehetővé tette az amerikai vállalatok számára a szankciók utáni limitált üzletelést a Huaweijel.

Huawei P Smart Pro Forrás: Origo

Most tisztázta a helyzetet a gyártó: a Play Szolgáltatásokkal még előtelepített mobiljaihoz és tableteihez továbbra is kiadhat androidos biztonsági javításokat, továbbá az elvárt módon megmaradnak és frissülnek az eszközökön a Google appjai.

Sőt: a mai napig gyárthat és árulhat olyan készülékeket, amelyekre a szankciók előtt jóvá tudta hagyatni a Google appjainak és szolgáltatásainak a telepítését.

Nem kell megijedniük a Play Áruházzal rendelkező Huawei és Honor mobilok tulajdonosainak, minden marad a régiben.

Természetesen újabb Android-főverziók nem érkezhetnek a kérdéses eszközökre, így egyetlen érintett telefon vagy tablet sem frissül majd az Android 11-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!