A rajongók kaphatnak először PS5-öt

sony playstation 5 digital edition ps5 játékkonzol
Sony PlayStation 5 Digital Edition
Vágólapra másolva!
Bizarrnak tűnő előrendelői programot indított a Sony.
Vágólapra másolva!

A Sony egyelőre nem volt hajlandó elárulni a novemberben piacra kerülő PlayStation 5 modellek árait, cserébe viszont indított egy rendkívül szokatlan elő-előrendelői akciót az Egyesült Államokban. A vállalat szerint a következő generációs játékkonzol limitált mennyiségben lesz előrendelhető, azonban a rajongóknak lehetőséget szeretne biztosítani arra, hogy az elsők között kaparinthassák meg a gépet.

Sony PlayStation 5 Digital Edition Forrás: Sony

Ennek érdekében az amerikai érdeklődők ezen a webhelyen megadhatják a PSN-azonosítójukat, és ha szerencséjük van, akkor a PlayStation 5 nyilvános előrendelésének elindulása előtt lestoppolhatnak maguknak egyet az új konzolból, továbbá egyenként maximum két darabot a hozzá készült kiegészítőkből.

Ami szokatlan, hogy a Sony az addigi playstationözésük alapján fogja kiválasztani a szerencséseket, a jelek szerint a legádázabb PlayStation-rajongóknak próbál segíteni az új konzol minél előbbi megszerzésében.

A kiválasztottjai e-mailben kapnak értesítést a rendelésleadási lehetőségükről, de még így is sietniük kell majd: a minél gyorsabb lebonyolítás érdekében több jelentkezőt választ ki a cég, mint ahány konzolt elérhetővé tesz számukra, így a készletek erejéig és érkezési sorrendben történik a gamerek kiszolgálása.

Az akció magyarázata, hogy a Sonynak segítségre van szüksége a PlayStation 5 eladásához: a legnagyobb rajongókon keresztül próbálja majd terjeszteni az igét, hogy mennyire ütősek az újdonságai.

Szorult helyzetben van a Sony, hiszen a rivális Xbox Series X nagyobb számítási teljesítményű a PlayStation 5-nél, ráadásul az Xbox Game Pass havidíjas előfizetésen keresztül pillanatok alatt több száz játék szerezhető hozzá. Ezek könnyen érthető előnyök a vevők számára:

szebb grafika, sok olcsó játék.

A Sony nem tudja a megjelenés idején ütős exkluzívokkal ellensúlyozni az Xbox Series X előnyeit, ráadásul a PS5 csak a hangzásában és a gamepadjének extráiban mutat túl a riválison. Ezeknek a gyártó eredetileg a koronavírus miatt elmaradt expókon próbált volna felhajtást csapni, az interneten keresztül nem demonstrálhatóak hatékonyan, nem meglepő módon eddig nem is váltottak ki érdemi visszhangot a potenciális vásárlókból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!