Ez most már hivatalos, áthúzta a terveket a koronavírus.

Példátlan káosz alakult ki az idei Mobil Világkongresszus körül a kínai koronavírus miatt. Az elmúlt két hétben úgy egy tucat nagy kiállító mondta le a jelenlétét, hiszen nem kívánta kockáztatni az alkalmazottainak és a partnereinek az egészségét, plusz hozzájárulni egy teljes értékű európai járvány kitöréséhez.

A kép csak illusztrációForrás: Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Stringer

A február 24–27. között Barcelonában megrendezni kívánt MWC 2020 szervezését végző GSMA két nappal ezelőttig határozottan azon az állásponton volt a nyilvános kommunikációjában, hogy megtartja az eseményt, ám tegnap arról lehetett hallani, hogy szeretné rávenni a spanyol kormányt az egészségügyi vészhelyzet kihirdetésére, hogy elkaszálhassa a kiállítást.

Erre azért lett volna szükség, mert így technikailag a kormány tette volna lehetetlenné az MWC megtartását. Emiatt a biztosítók kártérítést fizettek volna a GSMA-nak, így az visszakaphatta volna az esemény megszervezésébe eddig befektetett pénzének egy részét, plusz kifizethette volna a lemondás miatti kötbéreket. Tegnap délután a spanyol média azt híresztelte, hogy mégiscsak a rendezvény megtartása mellett döntöttek az illetékesek.

Az információ vagy téves volt, vagy további nyomásra pár óra alatt megváltozott a GSMA véleménye: most már tökéletesen hivatalos, hogy az egészségügyi kockázatok miatt idén

elmarad a Mobil Világkongresszus.

Egyelőre nem világos, hogy a Huawei, az Oppo, a Xiaomi és a Motorola barcelonai sajtóeseményei megtartásra kerülnek-e, ezek technikailag nem képezik a Mobil Világkongresszus részét.

A GSMA idén kétszáz országból százezernél is több látogatót várt a Mobil Világkongresszusra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!