Képtelen leszámolni a csalókkal a Microsoft

microsoft áruház csalás
A qBittorrent nevével és logójával is visszaélt a csaló
Vágólapra másolva!
Megint ingyenes appokat árulnak a Windows 10 boltjában.
Vágólapra másolva!

Az elindulása óta most már sokadik alkalommal tört ki botrány a Microsoft Áruház háza táján, a Windows 8.1 és a Windows 10 hivatalos programboltjában újfent ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazásokat árulnak pénzért. A csalás végtelenül egyszerű: ismeretlenek feltöltik az Áruházba az ingyenes szoftvereket annak reményében, hogy ki tudnak szedni némi aprót a kevésbé tájékozott számítógépezőkből.

A qBittorrent nevével és logójával is visszaélt a csaló Forrás: Origo

A csalást most épp egy „MYTA4444" nevű felhasználó végzi, 350-650 forint közti összegekért kínálja a qBittorrent torrentklienst, az SMPlayer médiaeljátszót, a DarkAudacity hangszerkesztőt, továbbá a Password Safe jelszókezelőt. Ugyan az alkalmazások nyílt forrásúak, azonban a csaló a qBittorrent esetében biztosan szerzői jogot sért, nincs joga a program nevének és logójának a használatára.

Az elmúlt években a Microsoft képes volt csökkenteni a legkülönfélébb csalások gyakoriságát az Áruházban, azonban rejtély, hogy időnként miként kerülhetnek be mégis az efféle programok a kínálatába, mikor állítólag mindegy egyes elérhetővé tenni kívánt appot egyenként ellenőriz a publikálásuk előtt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!