A Facebook lesz az előadóművészek megmentője?

facebook fizetős esemény
Élőben közvetített, online eseményekkel kereshetnek majd pénzt a Facebookot használó előadók és oktatók
Vágólapra másolva!
Fizetős, élőben közvetített eseményeket tarthatnak majd.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az ötvenfős Facebook Rooms videocsevegő bejelentésével zárta a hetet a Facebook, többek közt leleplezte a fizetős, élőben közvetített eseményeket is. Ez lehetővé teszi majd az otthon ragadt előadóknak, hogy online események keretében mini koncerteket, oktatási célú streameket, vagy egyéb fellépéseket szervezve pénzt keressenek.

Élőben közvetített, online eseményekkel kereshetnek majd pénzt a Facebookot használó előadók és oktatók Forrás: Facebook

A funkciót sejthetően az előadóművészek koronavírus-járvány miatti súlyos nehézségei ihlették, azonban utólag belegondolva inkább az a meghökkentő, hogy eddig nem jutott senkinek sem az eszébe a megvalósítása.

Az élő események a járvány lecsengése után is kiváló bevételi forrásnak bizonyulhatnak, a nemzetközi közönséget elérő előadóknak pedig bomba üzlet lehet a facebookos fellépés.

Sajnos a Facebook nem tette világossá a bejelentésében a funkció aktiválásának a részleteit, azaz melyik országokban mikortól lesz elérhető, plusz a fellépők kifizetésével kapcsolatos információkat sem osztott meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!