Fájhat a Warzone csalóinak a feje

call of duty warzone videojáték battle royale
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
Kötelező lett az SMS-es kétlépcsős hitelesítés használata.
Vágólapra másolva!

Konzolokon és számítógépeen is óriási sikert aratott a free-to-play Call of Duty: Warzone, azonban a battle royale játékot gyorsan ellepték a csalók, oroszlánrészt PC-s játékosokról van szó. Ugyan az Infinity Ward folyamatosan próbálja technikai eszközökkel megakadályozni a cheatelést és letiltani a csalók felhasználói fiókjait, azonban ennek eddig kevés látszata volt.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

A vállalat váratlanul bejelentett egy olyan fejlesztést, ami képes lehet megtizedelni a cheaterek számát: akik új felhasználói fiókot regisztrálnak a játékba való belépés érdekében, azoknak kötelező bekapcsolniuk az SMS-kódos, kétlépcsős hitelesítést.

Mostantól a játékosoknak egy általuk elért mobilhoz tartozó telefonszámot kell hozzárendelniük a felhasználói fiókjaikhoz, különben nem tudnak játszani.

A kétlépcsős hitelesítés biztonságossá teszi a fiókokat, az aktiválása után szinte lehetetlen, hogy illetéktelenek el tudják azokat lopni. Ami viszont a cheatereknek gondot jelent, hogy mostantól sokkal kevésbé lesznek anonimek, ráadásul az Infinity Ward a csalásra használt fiókjaik letiltásakor feketelistára teheti a fiókokhoz rendelt mobilszámot is.

Előbb-utóbb garantáltan kifutnak a megadható mobilszámokból a cheaterek, és nem lesznek képesek újból belépni a Warzone-ba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!