Steames integrációt kap a GeForce Now

nvidia geforce now játékstreamelő
Elindult a GeForce Now játékstreamelő
Vágólapra másolva!
Közvetlenül a boltból elindítható lesz a játékok futtatása.
Vágólapra másolva!

Nagy hírrel szolgált a Valve, a belátható jövőben a GeForce Now szolgáltatás közbenjárásával a számítógépes játékosok közvetlenül a Steam digitális játékboltból elindíthatják majd a megvásárolt játékaik internetes streamelését. Ennek során a játékok távoli szervereken futnak, a gamerek csak a képüket és a hangjukat kapják meg az interneten keresztül, így akár egy olcsó laptopon is tudnak játszani a legújabb címekkel.

GeForce Now Forrás: NVIDIA

Hírünk írásáig a Steam csak a fejlesztőknek és kiadóknak szánt információs felületén tette meg a bejelentést, azaz még nem a nagyközönség számára adott tájékoztatást a témában. Ennek köszönhetően számos részletkérdés tisztázatlanul maradt, de a szöveg alapján a GeForce Now ingyenes és fizetős változata is elérhető lesz közvetlenül a Steamből.

Azt viszont már nem tudni, hogy kell-e dedikált GeForce Now felhasználói fiók a funkció használatához, továbbá akik elő kívánnak fizetni az NVIDIA játékstreamelőjének limitációktól mentes változatára, azok megtehetik-e majd közvetlenül a Steam felületéről.

A játékstreamelési funkció nem lesz alapértelmezetten aktív, a fejlesztőknek és a kiadóknak egyénileg kell engedélyezniük, hogy a termékeiket megvásárolt gamerek futtathassák azokat az NVIDIA felhőjében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!