Csaló szállt rá az 5G-től rettegő britekre

2020.05.29. 14:07

Csodakütyüként beállított pendrive-ot árulnak aranyáron.

Az elmúlt hetekben jó eséllyel számos olvasónk találkozott a hírrel, hogy az Egyesült Királyságban az összeesküvés-elméletek készítői többféle módon is kapcsolatba hozták az 5G hálózati technológiát a koronavírus-járvánnyal. A teljesen alaptalan rémhíreiket elhittek mobiltornyokat kezdtek felgyújtogatni.

5GBioShield: 128 MB-os pendrive 131 ezer forintértForrás: 5GBioShield

Természetesen a csalók is meglátták a lehetőséget a hirtelen támadt félelemben, a londoni fogyasztóvédelmi ügynökség feljelentést tett a rendőrségen egy 5GBioShield nevű termék miatt. A forgalmazója azt állítja, hogy a teljesen passzívan működő eszköz lényegében egy láthatatlan erőteret képez a hordozóik körül, és blokkolja az egészségükre káros elektromos jeleket. Mindezt bruttó 339 fontos, azaz 131 ezer forintos áron.

A valóság ezzel szemben az, hogy a termék egy 128 MB-os pendrive.

Ki gondolta volna, hogy egyáltalán még gyártanak ilyet. A fogyasztóvédelem az 5GBioShield weblapját is szeretné minél előbb lekapcsoltatni egy bírói végzés segítségével. Ezen olyan halandzsák olvashatóak, mint például az eszköz egy „hordozható, holografikus nanoréteg katalizátort" tartalmaz, továbbá „kvantumoszcilláción keresztül kiegyensúlyozza és újraharmonizálja a vezeték nélküli kommunikációt használó eszközök által létrehozott elektromos köd frekvenciáit".

Csalásként kezeljük

– kommentálta a terméket Stephen Knight, a fogyasztóvédelem műveleti vezetője.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!