Ennyivel eshetnek vissza a 2020-as mobileladások

Vágólapra másolva!
Az IDC elemzői globális viszonylatban 12 százalékos mínuszra számítanak az eladások terén.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok piacának szereplői számára elég aggasztó az IDC elemzőinek legutóbbi jelentése, amely szerint 2020-ban 1,2 milliárd készüléket szállíthatnak majd le, ami 11,9 százalékos visszaesést jelentene 2019-hez képest globális szinten. A csökkenés mértéke még azért így is kedvezőbb, mint az első negyedévben, amikor 14,5 százalékos negatív rekordot mértek az elemzők.

Forrás: androidpit

2020 elsőre felére 18,2 százalékos visszaesést vár az IDC amiatt, hogy a fogyasztók kevesebbet költenek új mobilra (is). A fő gondot állítólag a fogyasztói kereslet csökkenése jelenti. Sok szakértő rámutatott ugyanakkor, hogy a világjárvány előtt is megfigyelhető volt már ez a trend az 1000+ eurós árcímkék miatt.

A legkisebb visszaesést állítólag Kína szenvedi majd el, az ottani piac már kezd talpra állni. Európában azonban sokkal rosszabb a helyzet. 2021-ben viszont már javulhat az összkép, az elemzők még mindig hisznek abban, hogy az emberek kapkodnak majd az 5G-ért, és ez 10 százalékos éves növekedést is hozhat szerintük jövőre a mobileladásokban.