Sokat javult a nethasználat és a vezetékes lefedettség

2020.06.15. 14:07

Számos helyet sikerült javítani az EU-s országok listáján.

Jelentősen javult Magyarország teljesítménye a hálózati lefedettségben és az internethasználatban az Európai Bizottság jelentése alapján, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A kép csak illusztrációForrás: Elly Fairytale / Pexels

Solymár Károly Balázs ismertette, hogy a szélessávú vezetékes és vezeték nélküli hálózat hozzáférését tekintve a 16. helyről a 7. helyre, az internethasználatban a 19. helyről a 14. helyre ugrott az ország egy év alatt, az 5G felkészültség területén pedig Európában a harmadik helyen áll Magyarország.

A leggyakrabban a közösségi és híroldalakat látogatják a magyarok, az internetezők hatvan százaléka pedig vásárol és bankol is a neten.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon jó az infrastruktúra színvonala, és a lakosság szeret internetezni. Fontos, hogy az elektronikus ügyintézés is fejlődjön, és egyre több olyan felhasználóbarát oldal jöjjön létre, mint amilyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalé – vélekedett Solymár Károly Balázs.

Hozzátette: az a cél, hogy 2030-ra a lakosság 100 százaléka használja az elektronikus ügyintézést.

A helyettes államtitkár szerint a koronavírus-járvány alatt a digitalizáció lehetővé tette az otthoni munkavégzést és az online tanulást, továbbá fontosnak tartja, hogy a veszélyhelyzet alatt alkalmazott megoldások a járvány után is megmaradjanak lehetőségként.

Solymár Károly Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról számolt be, hogy a kis- és középvállalatok digitalizáltságát tekintve Magyarország az utolsók között szerepel, ezért fel kell hívni a vállalkozások figyelmét, hogy a digitális eszközök használatával

jobban tudnak érvényesülni, gyorsabban, kevesebb költséggel sikeresebbek lehetnek a piacon.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!